Φασολακια με κοτοπουλο. Ενα υπέροχο φαγητό και με τόσο αργό ψήσιμο που το κοτοπουλο λιωνει στο στομα!
Υλικα
1 κιλο φασολακια κατεψυγμενα
1 μεσαιο κοτοπουλο στα 6
2 κρεμμυδια ξερα ψιλοκομμενα
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
3 καροτα τριμμενα
250γρ χυμο ντοματας
2 κς πελτε
1-2 ποτηρια νερο
1 ποτηρι λαδι
1 ποτηρακι κρασι
Αλατι πιπερι
Μια πρεζα ζαχαρη
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολα σωταρουμε το κοτοπουλο και απ’τις δυο πλευρες για 2′ με λιγο λαδι. Το βαζουμε σε μια πιατελα και στην κατσαρολα ριχνουμε τα κρεμμυδια τα σκορδα και τα καροτα και το φασολακια.
Τα σωταρουμε καλα,βαζουμε τον πελτε ανακατευοντας για να λιωσει,προσθετουμε
ξανα μεσα το κοτοπουλο,αλατοπιπερωνουμε κ ριχνουμε ενα ποτηρακι κρασι.Αφου περασουν δυο λεπτα και εξατμιστει το αλκοολ προσθετουμε το χυμο ντοματας,μια πρεζα ζαχαρη,αλατι,πιπερι,ενα ποτηρι λαδι και νερο οσο να σκεπαζει το φαγητο.Το αφηνουμε να παρει μια βραση και χαμηλωνουμε το ματι στο μισο δηλ.αν ειναι απο το 1-9 το παμε απο το 9 στο 4-5
για μια ωρα.