Οι κινέζικες συνταγές μπορεί να φαίνονται πολύπλοκες αλλά δεν είναι τόσο όσο φαντάζεστε. Συλλέξτε τα υλικά που χρειάζεστε και τα υπόλοιπα θα σας βγουν στο μαγείρεμα.
Κοβουμε 700 γρ. κοτοπουλο φιλετο μπουτι σε μεγαλες μπουκιες. Το καρυκευουμε με αλατι-πιπερι-σκορδο σκονη. Το πασπαλιζουμε καλα με κορν φλαουρ και το ροδιζουμε απαλα σε τηγανι με λιγο σπορελαιο ή σησαμελαιο. Βγαζουμε τα φιλετακια απο το τηγανι….
Σωταρουμε στο ιδιο λαδι δυο χρωματιστες πιπεριες κομμενες σε μπαστουνακια.Ξαναβαζουμε το κοτοπουλο στο τηγανι, προσθετοντας 1 κουπα ανανα σε κομματια. Αν δεν χρησιμοποιησουμε φρεσκο, καλο θα ειναι να βαλουμε ανανα σε κονσερβα με “χυμο ανανα” και οχι απο “κομποστα”! Ειναι υπερβολικα γλυκος!
Σε ενα μπωλ βαζουμε μιαμιση κουπα ζαχαρη καστανη (ή απλη αν δεν εχουμε απο την πρωτη), μιση κουπα κετσαπ, μια κουπα λευκο ξυδι (οχι μηλοξιδο), μιαμιση κουταλια της σουπας worcester sauce (γουστερ σως), σκορδο σκονη κατα βουληση και φρεσκοτριμμενο πιπερι! Τα ανακατευουμε καλα να λιωσει η ζαχαρη και τα ριχνουμε στο τηγανι! Μαγειρευουμε σε δυνατη φωτια, μεχρι να δεσει καλα η σαλτσα μας και να πηξει! Πριν σερβιρουμε, δοκιμαζουμε την ισορροπια ξινου και γλυκου και διορθωνουμε αναλογα με τα γουστα μας! Συνηθως, λογω του βρασμου, το μειγμα καταληγει να ειναι γλυκο, γι΄αυτο θα πρεπει να προσθεσουμε λιγο βαλσαμικο ξυδι, για να φερουμε το φαγητο στα γουστα μας!
Από τη φίλη μας Maria Chatzisimou
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές