Ντολμαδάκια με λάχανο,ντολμαδάκια γιαλαντζί …Μαρουλοντολμάδες όμως΄΄
Δεν τους είχα ξαναφτιάξει έφτιαξα χθες την συγκεκριμένη συνταγή,και δεν έμεινε τίποτα!
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μαρούλια και κρατάμε μόνο τα μεγάλα φύλλα. Tα ζεματάμε για μισό λεπτό σε νερό που βράζει. Tα περνάμε από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε. Bάζουμε τα υλικά της γέμισης σε μπολ, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και αναμειγνύουμε. Απλώνουμε μία στρώση μαρουλόφυλλα σε φαρδιά κατσαρόλα. Γεμίζουμε κάθε φύλλο με 1 κουταλάκι γέμιση, τυλίγουμε σφιχτά και βάζουμε τους ντολμάδες στην κατσαρόλα. Σκεπάζουμε με λίγα μαρουλόφυλλα, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, τον ζωμό από τα κόκαλα και συμπληρώνουμε με νερό (όσο να τα καλύπτει). Βάζουμε πάνω τους ένα πιάτο, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε. Χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε τον κρόκο και το λεμόνι και συνεχίζουμε το χτύπημα με το σύρμα μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζουμί της κατσαρόλας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αβγολέμονο στο φαγητό και ανακινούμε ώστε να πάει παντού.
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημπσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη