Οι πατάτες είναι από τα αγαπημενα φαγητά μικρών και μεγάλων. Είναι εύκολες στο μαγείρεμα και η γεύση τους είναι απίστευτη. Ειδικά , αν συνδυαστούν με τα σωστά υλικά μπορεί να δημιουργηθεί με αυτές μια συνταγή κόλαση.
Η παρακάτω συνταγή με τις πατάτες φούρνου θα σας πάρει τα μυαλά και σίγουρα αν την δοκιμάσετε θα την εντάξετε στο μενού σας. Είναι λαχταριστή και πολύ εύκολο για να την φτιάξετε.
Δείτε ακόμη: Χοιρινό γεμιστό με σύκα και γραβιέρα, με πορτοκαλένιες πατάτες
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο κατεψυγμένες πατάτες τριμμένες
- 1 κονσέρβα κρέμα του κοτόσουπα
- 1/2 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 3 κουταλάκια του γλυκού λιωμένο σκόρδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 450 γρ. ξινή κρέμα.
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 220 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο.
- Αλάτι και πιπέρι
Δείτε ακόμη: Τρίχρωμα μακαρόνια με αβοκάντο
Η συνταγή με τις πατάτες φούρνου θα σας πάρει τα μυαλά και σίγουρα αν την δοκιμάσετε θα την εντάξετε στο μενού σας. Είναι λαχταριστή και πολύ εύκολο για να την φτιάξετε.
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 176 Κελσίου. Ρίξτε τις τριμμένες πατάτες σας, και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού και πιπεριού.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί τζέντας. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις τεμαχισμένες πατάτες και από πάνω το τυρί τσένταρ.
3. Ψήστε για 50 λεπτά ή μέχρι να είναι αφρώδη και να έχει ροδίσει το μείγμα σας.
Δείτε ακόμη: Πίτα με πέννες πιπεριές, μπέικον και τυριά
Μπορείτε να δοκιμάστε να προσθέσετε μερικά τραγανά κομμάτια μπέικον στο μείγμα. Σερβίρετε με καυτή σάλτσα ή ο,τι άλλο θέλετε.