υλικά
μια μεγάλη σουπιά
1 πακέτο πένες
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 ποτήρι ντοματοπολτός
2 φύλλα δάφνη
5-6 κόκκους μπαχάρι
1 σφηνάκι ξίδι η’ κρασί
ελαιόλαδο
αλατι πιπέρι
εκτέλεση
καθαρίζουμε την σουπιά και την κόβουμε σε κύβους! την πλένουμε καλά και την στραγγίζουμε.
στην κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι μας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια στην συνέχεια ριχνουμε και την σουπιά και μόλις φύγουν τα υγρά της σβήνουμε με το κρασί η’ το ξίδι και προσθέτουμε την ντοματούλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πένες μας και βράζουμε σε σιγανή φωτιά!!!!
όταν είναι έτοιμα μαλακά και μελωμένα τα κομματάκια της σουπιάς ριχνουμε 3 ποτήρια νερό και μόλις πάρει βράση το φαγακι μας ριχνουμε και τις πενες και βραζουμε για ακομα 8-10 λεπτάκια!!! βγάζουμε το φαγακι μας από την φωτιά και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα μέχρι να πάρουν οι πένες όλα τα ζουμάκια και τότε το φαγακι μας είναι έτοιμο!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα Γιαγιά Μαίρη εν Δράσει