Συστατικά
Φιλέτο κοτόπουλο
Μπαγιάτικο ψωμί
Μπαχαρικά
1 αυγό
1 ποτήρι νερό
3 κουταλιές νισεστέ
8 κουταλιές αλεύρι (ίσως και παραπάνω)
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
Οδηγίες
Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι) σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε πιπέρι, μείγμα για κοτόπουλο και όποιο άλλο μπαχαρικό μας αρέσει. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
Στο νερό βάζουμε την γλυκιά πάπρικα, το νισεστέ, αλάτι και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένας παχύρευστος χυλός. Αν χρειαστεί βάζουμε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.
Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξυλάκια και τα βουτάμε στο κουρκούτι από όλες τις πλευρές.
Στην συνέχεια τα περνάμε από το ψωμί που το έχουμε κάνει ψίχουλα στο μπλέντερ και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, σε μέτρια φωτιά.
Όταν πάρουν χρώμα από την μία μεριά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε σε σκεύος με απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε λίγο να βγάλουν το περιττό λάδι.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με σως μαγιονέζας με μουστάρδα.
Facebook: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/?ref=bookmarks
Site: https://foodaholics.gr/
Youtube κανάλι: https://www.youtube.com/user/RedMoonGR