Νόστιμα και ιδιαίτερα,
αυτά τα σπανακοπιτάκια είναι ιδανικά για πάρτυ, για το σχολείο,
για να συνοδεύσουμε ένα ποτήρι κρασί…
Ένα φύλλο ζύμη κουρού
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 πράσα κομμένα λεπτές ροδέλες
1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος
μισή κούπα λάδι
200 γρ. φέτα
2 αυγά
μια κούπα κίτρινο τυρί
αλατοπίπερο
Λαδώνουμε καλά τις θήκες για muffins.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το σπανάκι
και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα να ζεσταθεί
και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πράσα και τα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε ελαφρά,
προσθέτουμε τον άνιθο και σβήνουμε τη φωτιά.
Μόλις μισοκρυώσει προσθέτουμε τη φέτα
κομμένη πολύ μικρά κομματάκια,τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τό κίτρινο τυρί, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι.
Κόβουμε την ζύμη σε 12 ίσα κομμάτια
και τοποθετούμε ένα σε κάθε θήκη.
Βάζουμε σε κάθε ένα 2 κουταλιές από την γέμιση
και τα κλείνουμε από πάνω σαν μαντιλάκια.
Τα ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο
και τα αφήνουμε για 10 λεπτά μέσα στις θήκες, να μισοκρυώσουν.
Τα ξεφορμάρουμε
και τα απολαμβάνουμε ζεστά ή κρύα.
Υπέροχα!
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.com