Συνταγή για light σουφλέ ζυμαρικών από την Ελένη Μακροδημήτρη…Και θα τρίξουν τα πιρούνια
Για ενα ταψι 35εκ.
1 κιλο μακαρονια (πενες,βιδες,σαλιγκαρακια,κοφτο μακαρονακι η οποιο αλλο)
1 1/2-2 μεγαλα εβαπορε light (400γρ το καθενα)
2 αυγα χτυπημενα
2 φλυτζανια διαφορα τριμμενα τυρια
+1/2 φλυτζανι για το πασπαλισμα
10 φετες μπεικον ψιλοκομμενο
1 κονσερβα μανιταρια τεμαχισμενα(400γρ)
Αλατι,πιπερι,σκονη σκορδο,παπρικα γλυκια και καπνιστη
Βραζουμε τα μακαρονια σε αφθονο αλατισμενο νερο 2-3′ λιγοτερο αποσο τα βραζουμε συνηθως και τα βουτυρωνουμε.
Σε ενα τηγανι ριχνουμε το μπεικον και τα μανιταρια με λιγο λαδακι και τα σωταρουμε μεχρι να ροδισουν.
Σε ενα μπωλ χτυπαμε τα αυγα και ριχνουμε το εβαπορε με λιγο αλατι,πιπερι,σκονη σκορδο και παπρικα και ανακατευουμε καλα.
Βουτυρωνουμε ενα ταψι και ριχνουμε τα μακαρονια,τα τυρια,το μπεικον,τα μανιταρια,το μειγμα εβαπορε/αυγων ανακατευουμε ελαφρα και πασπαλιζουμε λιγο τυρι απο πανω.
Ψηνουμε στη μεσαια θεση του φουρνου για 20′-30′ στους 180-200 βαθμους (αναλογα το φουρνο)
stay…tuned…Γραφτείτε στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή