Συνταγή για γερμανική πατατοσαλάτα με σως, γαλοπούλα, τυρί, πιπεριές και τουρσί. Εύκολη και δροσερή πατατοσαλάτα με σως μαγιονέζας που πραγματικά είναι ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει. Ελαφριά, μπορείτε να την τρώτε σαν ορεκτικό ή και σαν βραδινό σας πιάτο!
- πατατες 6 κανονικές
- κρεμμυδι 2 μεγάλα
- αυγα 2 βρασμένα σφιχτά κομμένα σε ροδέλες
- μαιντανος 1 ματσάκι μικρο ψιλοκομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης 1 ψιλοκομμενη
- αγγουράκι τουρσί Μισο βαζακι κομμενα σε φετακια
- μηλα 1 ξινομηλο κομμένο σε κομματια
- καρότο σε λεπτά φετακια για το στόλισμα
- γαλοπουλα λιγη καπνιστη του τοστ κομμενη σε τετραγωνακια
- γκούντα λίγο τυρί του τοστ κομμένο σε τετραγωνάκια
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- αλατι
- πιπέρι
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Βράζουμε τις πατάτες και όταν κρυώσουν τις κόβουμε κυβάκια. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος βάζουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
ΣΆΛΤΣΑ :
Βάζουμε σε βαθύ πιάτο η καλύτερα σε μπολάκι τα υλικά μαγιονέζα γιαούρτι μηλόξυδο κέτσαπ 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και την μουστάρδα.
Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μία υπέροχη και πεντανόστιμη κρέμα.
Σκεπάζουμε με αυτό το μείγμα την σαλάτα μας κι όταν έρθει η ώρα για να σερβίρουμε ανακατεύουμε. Τη βάζουμε στο ψυγείο και καλό είναι να γίνεται ώρες πριν τη φάμε.