Θα πρέπει να την παραγγείλουμε (από έμπιστο κρεοπώλη, εννοείται) και να την πάρουμε ολόκληρη – ζυγίζει 2-3 κιλά ή και παραπάνω.
Θα πρέπει επίσης να του ζητήσουμε να τη καθαρίσει από φλέβες, μεμβράνες κλπ.
Μια ζεστή σουπίτσα τώρα που χειμώνιασε απότομα.
Δείτε ακόμα: Συνταγές για παιδιά: Κοτόσουπα με αυγολέμονο
Μετά, στο σπίτι, τη κόβουμε σε μικρά κομμάτια (2-3 εκατοστά κύβοι) και καθαρίζουμε ότι ξέφυγε από τον κρεοπώλη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό ανάλογα με το πόσα πιάτα σούπας θέλουμε (ένα ποτήρι νερό θα “βγάλει” ένα πιάτο περίπου).
Υπολογίζουμε 30 με 40 γραμμάρια τραχανά για κάθε ποτήρι νερού. Για κάθε πιάτο μετράμε 5-10 κομμάτια καρδιάς.
Δείτε ακόμα: Υγιεινη Ψαρόσουπα με λαχανικά!!!!
Αφήνουμε τη καρδιά να σιγοβράσει μερικές ώρες (ένα 4ωρο καλά είναι) και ρίχνουμε στη κατσαρόλα τον τραχανά.
Βράζουμε για 10-15 λεπτά ανακατεύοντας που και που και η σούπα είναι έτοιμη.
Στο σπίτι μας προτιμάμε το κόκκινο καπνιστό πιπέρι Λουτρακίου Αριδαίας για τη σούπα, αλλά και το μαυροπίπερο καλό είναι για άρτυμα.