(Εναλλακτικά, γίνεται και με ό,τι ζυμαρικό θέλουμε, πάντως καλύτερα να είναι ένα πλακέ, όπως χυλοπίτες, λαζανάκι ή λιγκουίνι.)
Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ (35×25 περίπου):
1 συσκευασία ταλιατέλλες 500 γρμ.
10-12 φέτες όποιου αλλαντικού προτιμάτε, ψιλοκομμένες (ζαμπόν, μπέικον, γαλοπούλα ή και διάφορα)
500 γρμ. από κάποιο κίτρινο τυρί που λιώνει (προσωπικά προτιμώ τη γραβιέρα)
1 μεγάλη συσκευασία κάποιου ντοματοειδούς (ή ντοματοπολτό ελαφρά συμπυκνωμένο ή ντομάτες στον τρίφτη ή ψιλοκομμένες με το χυμό τους)
600 γρμ, μανιτάρια κονσέρβας (ή και φρέσκα, αν προτιμάτε, απλά, με την κονσέρβα, και μάλιστα τα κομμένα, αποφεύγεις τη φασαρία να ψιλοκόβεις)
1 μεγάλο κρεμμύδι
Δείτε ακόμα :Ταλιατέλες στο φούρνο “αλα μπολονέζ”.
2-3 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (καλύτερα μία λίγο ρευστή, όπως η ΔΕΛΤΑ ή η ΝΟΥΝΟΥ, γιατί μία πιο πυκνή, όπως πχ η ADORO per pasta, θα τη ρίξετε στην επιφάνεια και δε θα τη ρουφάει να αναμιχθεί με το υπόλοιπο φαγητό.
Δεν είναι πολύ εγκληματικό, παρόλα αυτά, εγώ όταν την πάτησα βάζοντας τέτοια, στην αρχή τα χρειάστηκα, αλλά την έστρωσα από πάνω, και μια χαρά πήγε και πάλι.
Πάντως, καλύτερα οι άλλες).
Βράζω τις ταλιατέλλες αλατίζοντας κανονικά, και τους βάζω λίγη μαργαρίνη. Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ετοιμάζω μια σάλτσα:
Σοτάρω λίγο το κρεμμύδι και (προαιρετικά) το σκόρδο.
Ρίχνω τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και περιμένω να πιουν όλα τα υγρά που θα βγάλουν, και να σοταριστούν λίγο κι αυτά, μαζί με το κρεμμύδι.
Προσθέτω την ντομάτα, λίγο νεράκι και αλατοπίπερο και βράζω μέχρι να δέσει.
Στο πυρέξ, στρώνω μια στρώση από τις ταλιατέλλες, λίγο περισσότερες από τις μισές.
Από πάνω μια στρώση από τη μισή σάλτσα.
Δείτε ακόμα: Καρμπονάρα με ταλιατέλες στο φούρνο
Από πάνω, μια στρώση από τα μισά αλλαντικά, και από πάνω, μια στρώση από το μισό τυρί. Συνεχίζω με μια στρώση από τα υπόλοιπα ζυμαρικά και το ίδιο πάλι: μια στρώση την υπόλοιπη σάλτσα, μία τα υπόλοιπα αλλαντικά και μία το υπόλοιπο τυρί.
Δείτε ακόμα :Η απόλυτη μακαρονάδα σε 30΄χωρίς αβγά με κρέμα γάλακτος
Περιχύνω με την κρέμα γάλακτος σε όλη την έκταση, και αν είναι η αραιή, που είπα πιο πάνω, θα δείτε ότι κατεβαίνει και πάει κάτω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, γύρω στους 200, μέχρι να μου αρέσει το χρώμα στην επιφάνεια.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους