Ταλιατελες λαχανικών με κρεμώδη σάλτσα από μανιτάρια ντοματίνια και κρεμά γάλακτος. Ως φανατική των ζυμαρικών αυτή την συνταγή την λάτρεψα, είναι εύκολη πεντανόστιμη και γεμάτη χρώματά. Σε αυτό το πιάτο οι ταλιατέλες μπλέκονται τέλεια με τα μανιτάρια, την πιπεριά Φλωρίνης και τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε μια πλούσια σάλτσα, ντομάτας και κρεμάς γάλατος.
- ταλιατελες 1 συσκευασία λαχανικών
- βουτυρο 1 κ.σ ανάλατο αγελαδινό
- ελαιολαδο 5 κ.σ
- σκορδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένο
- κρεμμυδι 1 μέτριο ψιλοκομμένο
- πιπεριά Φλωρίνης 1 σε κύβους
- ντοματίνια 5-6 σε κύβους
- μανιταρια 7-8 άσπρα σε φέτες
- σέλινο 1-2 κοτσάνια ψιλοκομμένο
- καστανή ζάχαρη 1 κ. σ
- κρασι 1/2 φλ. αφρώδες γλυκό
- κρεμα γαλακτος 1 φλ.
- αλατι χοντρό
- ντοματα 1 ποτήρι νερού συμπυκνωμένο χυμό
- πιπέρι καγιέν
- μπούκοβο
- θυμάρι
Υλικά
Ένα ιδανικό φαγητό για να σερβίρετε στο μεσημεριανό τραπέζι με την οικογένεια σας ή απολαύσετε το με ένα μπουκάλι λευκό κρασί παρέα με κάλους φίλους.
Λοιπόν φίλες και φίλοι μου, δεν αντέχω να περιγράφω άλλο πάω στην κουζίνα και ξεκινάω το μαγείρεμα, ελάτε.
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να βράσει περίπου 2 λίτρα.
Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό προσθέτουμε αλάτι, λίγο ελαιόλαδο και τα ζυμαρικά.
Ταυτόχρονα σε κατσαρόλα κάνουμε τη σάλτσα μας.
Προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε να τσιγαριστούν ελαφρώς και προσθέτουμε τα μανιτάρια, μόλις αρχίζουν να μαραίνονται προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το χυμό ντομάτας, την ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος. Αφού μαραθούν όλα τα λαχανικά περίπου 10 λεπτά και εξατμιστεί η αλκοόλη από το κρασί, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και την ζάχαρη.
Αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, βράζουμε για 1-2 λεπτά και κλείνουμε το μάτι.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε πολύ προσεχτικά και ανοίγουμε το μάτι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά να απορροφήσει τα υγρά τις σάλτσας.
Προσθέτουμε τριμμένο τυρί και μπόλικο τριμμένο ξηρό ανθότυρο (αναρη) και ανακατεύουμε.
Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε ζεστές τις ταλιατέλες.
Φυσικά θα συνοδέψει το πιάτο το αφρώδες κρασί που προσθέσαμε στη σάλτσα.
Καλή όρεξη και καλή επιτυχία φίλες και φίλοι!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την σελίδα στο facebook Helena’s Greek cooking
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια