Συνταγή για γόνο ή αθερίνα στο τηγάνι με ντομάτα και κρεμμυδάκια! Εύκολη συνταγή για τηγανητό ψαράκι για όλη την οικογένεια. Γίνεται πεντανόστιμο και τρώγεται σαν κυρίως πιάτο ή και σαν μεζέ με το ουζάκι ή την μπυρίτσα σας!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε πολύ καλά τα ψαράκια.
Κόβετε σε λεπτές φετούλες την ντομάτα και τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε με τον γόνο ή την αθερίνα και το αλάτι. Ρίχνετε 6 με 7 κουταλιές της σούπας αλεύρι γεμάτες και ανακατεύετε πολύ καλά να ασπρίσουν όλα τα υλικά μαζί. Τα ρίχνετε στο τηγάνι όπως είναι με την χούφτα σας χωρίς να τινάζεται το περιττό αλεύρι.
Έχετε ήδη βάλει τη φωτιά και έχει κάψει το λάδι σας, κατά προτίμηση αραβοσιτέλαιο. Τηγανίζετε πολύ καλά και μόλις δείτε ότι κάνουν χρώμα από κάτω ξεροψήνονται θα τα γυρίσετε με το πιάτο, όπως κάνουμε και στην ομελέτα.
Ψήνετε ακόμα λίγο και σερβίρετε με μπόλικο λεμόνι
Καλή επιτυχία σε όσους το φτιάξουν.
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ GOGO SAMIOU