ΥΛΙΚΑ:
- 2 κιλά θράψαλα
- Ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή κομμένες σέ φετάκια
- 500 γραμ. ξερά κρεμμύδια, κομμένα σέ ροδέλες
- 2 – 3 φύλλα δάφνης
- 250 γραμ. νερό
- 300 ml. κόκκινο κρασί
- 3 κ. σ. ξύδι
- 3 – 4 ντομάτες ώριμες, τριμμένες στόν τρίφτη ή 300 γραμ. χυμός ντομάτας
- 1 κ. γλ. ρίγανη
- 1 κ. γλ. κοφτή ζάχαρη
- Αλάτι & Πιπέρι
Δείτε ακόμη: Νηστίσιμη Σαλάτα με Καλαμάρι, Φοινόκιο και Πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ τής ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
Καθαρίζετε καί πλένετε τά θράψαλα καί τά κόβετε σέ κομμάτια. Τά βάζετε σέ κατσαρόλα μέ τό ελαιόλαδο καί τό σκόρδο καί αφήνετε νά βράσουν μέχρι νά εξατμιστούν τά νερά τους. Ρίχνετε μέσα τό κρασί, τήν σάλτσα ντομάτας, τά κρεμμύδια, τά φύλλα δάφνης, τή ρίγανη, τή ζάχαρη, τό νερό καί τό ξύδι.
Σιγοβράζετε γιά 50 λεπτά περίπου, μέ 1 ώρα, μέχρι νά μαλακώσουν καλά τά θράψαλα καί νά μείνουν μέ τή σάλτσα τους. Αλατοπιπερώνετε καί ανακατεύετε. Μπορείτε νά τά συνοδεύσετε μέ μακαρόνια, ρύζι, πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας. …
Καί Καλή Σας Όρεξη … ! ! !
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική συνταγή στο facebook στο: Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips