Γιουβέτσι με μοσχαράκι και λαχανικά στη γάστρα. Ένα πολύ νόστιμο οικογενειακό φαγητό, ιδανικό για Κυριακές μεσημέρια. Το μοσχάρι γίνεται πολύ μαλακό και ζουμερό, και φυσικά γεμάτο αρώματα από τα λαχανικά. Κλασικό μαμαδίστικο φαγητό πολύ εύκολο στην εκτέλεση που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Εκτέλεση
Τηγανίζω στα 50ml λάδι το μοσχάρι το κρεμμύδι και το σκόρδο μετά βάζω ζεστό νερό και βράζω στην χύτρα για 20 λεπτά.
Τηγανίζω στα άλλα 50ml λάδι το κριθαράκι μέχρι να ροδίσει μετά το βγάζω και τηγανίζω τις πιπεριές με τα καρότα και τον πελτέ. Παίρνω την γάστρα και στον πάτο τρίβω το μισό κουτί ντομάτα κονκασε ρίχνω αλατοπίπερο αδειάζω το κρέας με το ζουμί του, τα λαχανικά και το κριθαράκι. Η σάλτσα πρέπει να να καλύπτει τα υλικά τέλος ανακατεύω, σκεπάζω και ψήνω για 30 λεπτά περίπου, στα μισά του ψησίματος ανακατεύω απαλά και αν θέλει και άλλο νερό συμπληρώνω σβήνω, βγάζω το καπάκι και αφήνω στον φούρνο.
Η συνταγή είναι της Πετρινα Μπαρδανη
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές