Αυτό το κοτόπουλο θέλει φούρνο ταντούρι, αλλά επειδή κάτι τέτοιο είναι λίγο δύσκολο να το βρω, θα μαγειρευτεί σε “κανονικό” φούρνο.
Η μαρινάδα είναι για τρία στήθη κοτόπουλο (ενάμισι κιλό), οπότε για λιγότερο κρέας, υπολογίζουμε και λιγότερη ποσότητα.
Δείτε ακόμα: Κοτόπουλο γιουβέτσι στην γάστρα !!!!
Βάζουμε στο γουδί από ενάμισι κουταλάκι σπόρους κόλιανδρου, κίμινου και πιπεριού και τους κοπανάμε καλά. Προσθέτουμε από ενάμισι κουταλάκι πάπρικα (εγώ βάζω κόκκινο καπνιστό πιπέρι ως συνήθως…), κουρκουμά, κάρι και σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε.
Χοντροκόβουμε 1-2 κρεμμύδια, 2-3 σκελίδες σκόρδο και ένα κομμάτι πιπερόριζα (τζίντζερ) περίπου όσο το σκόρδο. Τα βάζουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε ένα κουταλάκι αλάτι, το χυμό ενός λεμονιού, μια κουταλιά ελαιόλαδο, τα περιεχόμενα του γουδιού και μισό κιλό γιαούρτι. Τα χτυπάμε όλα να γίνουν πάστα. Ετοιμη η μαρινάδα.
Δείτε ακόμα: Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Βαλσάμικο &Μέλι &Chicken Marinated with Balsamic Vinegar Honey
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια (6-8 το κάθε στήθος) τα χαράζουμε αρκετά βαθιά σε τρία-τέσσερα σημεία και τα βάζουμε στη μαρινάδα. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για ένα 24ωρο.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 240-250 βαθμούς και ψήνουμε για κανα μισάωρο.