Τορτελίνια στον φούρνο με μπέικον και μπεσαμέλ. Πάμε να μαγειρέψουμε σήμερα τορτελίνια με μανιτάρια και μπέικον σκεπασμένα με κρεμώδη μπεσαμέλ με κεφαλοτύρι. Μία συνταγή τόσο νόστιμη που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
- τορτελινια 1 συσκευασία
- ελαιολαδο λίγο για το σοτάρισμα
- μανιταρια φρέσκα (όσα θέλετε)
- μπεικον όσο σας αρέσει
- σάλτσα ντομάτας πολύ λίγο
- αλατι κατά προτίμηση
- πιπέρι κατά προτίμηση
Υλικά
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- γάλα 1/2 λίτρο
- αλευρι 5 κουταλιές
- κεφαλοτύρι κατά προτίμηση
- κεφαλοτύρι εξτρα για το πασπάλισμα
Για την μπεσαμέλ
Ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο φαγητό για τις μέρες που δεν μας περισσεύει και πολύς χρόνος. Είναι ιδανικό πιάτο για να σερβίρετε στο μεσημεριανό τραπέζι και να ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους. Μπορείτε επίσης να το σερβίρετε ως ορεκτικό ή συνοδευτικό στο επίσημο τραπέζι και μπούφε.
Αν εσείς και η οικογένεια σας αγαπάτε τα ζυμαρικά φτιάξτε αυτή τη συνταγή για τορτελίνια με μπεσαμέλ και θα σας λύσει τα χεριά. Σας την συνιστώ ανεπιφύλακτα!
Εκτέλεση
Βράζουμε τα τορτελίνια για 10 λεπτά. Μπορείτε να βάλετε όποια τορτελίνια θέλετε εσείς, είτε με τυρί είτε με κρέας! Αφού τα βράσουμε, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί και αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα φρέσκα μανιτάρια.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το σοτάρουμε μαζί με τα μανιτάρια και πολύ λίγο σάλτσα ανακατεύοντας τα συνεχώς για περίπου 5 λεπτά. Μετά αφού είναι έτοιμα τα ρίχνουμε στο ταψί πάνω από τα τορτελίνια.
Για την μπεσαμέλ
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το γάλα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει και αφού πήξει ρίχνουμε μέσα στην κρέμα μας το κεφαλοτύρι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε και την μπεσαμέλ στο ταψί με τα τορτελίνια και τα μανιτάρια και τα πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι. Τέλος τα βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μιχαελα Στεφανουδης