Μία υγιεινή ψαρόσουπα με λαχανικά πλούσια σε βιταμίνες λαχταριστή και απολαυστική !!!
- μπακαλιάρος 1-1,5 κιλό ψάρι φιλέτο η οτιδήποτε ψάρι για βραστό
- πατατες 2 μεγάλες
- καρότο 4 μεγάλα σε φετούλες
- κρεμμυδι 1 μεγάλο ξερό
- ντοματα 1
- μαιντανος 1/2 ματσάκι
- άνηθος 4 κλωνιά
- κολοκυθάκια 3 σε φετούλες
- πιπεριά 1 πράσινη κέρατο σε φετούλες
- σέλινο Κοτσάνια και λίγα από τα φύλλα
- λεμονι χυμός
- αλατι
- πιπέρι
Υλικά
Υλικά
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανοίγουμε την κοιλιά του μπακαλιάρου και βγάζουμε τα εντόσθια ,καθώς και τα σπάργανα από το κεφάλι του .
Το πλένουμε πολύ καλά.
Βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα 5 φλυτζάνια νερό με λίγο πιπέρι να τα δούμε να αρχίσουν να βράζουν.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και τα βράζουμε 10 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα .
Ανοίγουμε βάζουμε και τον μπακαλιάρο και χαμηλώνουμε την ένταση τις φωτιάς και μαγειρεύουμε για 20 -30 λεπτά περίπου.
Αν το νερό δεν σκεπάζει το ψάρι τότε βράστε το το μισό χρόνο από την μία και τον άλλον μισό τον υπόλοιπο
Δείτε ακόμα: Νόστιμες συνταγές με ψάρι
Βγάζουμε το ψάρι με τα λαχανικά σε πιατέλα μαζί με όλα τα λαχανικά .
Σουρώνουμε το ζουμί τις κατσαρόλας μην τυχόν κι έχει κόκαλα και περιχύνουμε το ψάρι .
Σημείωση
Λάδι βάζουμε μόνο στο τέλος στο συγκεκριμένο φαγητό εδώ αν θέλουμε 4-5 κουταλιές τις σούπας.
Επίσης μπορούμε να περάσουμε από τον μύλο των χόρτων λίγα από τα λαχανικά και αφού σουρώσετε το ζουμί τις κατσαρόλας να τα ρίξετε μέσα για να γίνη η σούπα πηχτή.
Αν δεν είναι νηστεία μπορείτε να της βάλετε και αυγό για να κάνετε αβγολέμονο αν και στην συγκεκριμένη δεν χρειάζεται είναι υπέροχη με την γεύση των λαχανικών !.
Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο ψάρι για σούπα!
Ειδήσεις σήμερα
- Μαίρη Βιδάλη : Η σπαρακτική ανάρτηση για τον γιό της και το συγνώμη
- Πέθανε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος
- Το ψυχολογικό τεστ που θα σας φανερώσει αν κουβαλάτε κάποιο κρυμμένο τραύμα βαθιά στο υποσυνείδητο σας
- Καλοριφέρ : Κόλπο μηχανικού για να ζεστάνετε πιο γρήγορα και ανέξοδα το σπίτι
- Η Γη της Eλιάς : Η Άννα γεννάει στα χωράφια με βοηθό τον Μιλτιάδη