Τα δοκίμασα να τα κάνω όπως τον γάβρο στην λαδόκολλα και στον φούρνο κι έγιναν φανταστικά ζουμερά και αφράτα -τέρμα τα τηγάνια !!
Εγώ σας προτείνω τα υλικά που έβαλα και δεν έμεινε τ ί π ο τ α εσείς προσθέστε ότι σας αρέσει αν κι έτσι όπως σας τα λέω είναι πολύ γευστικά και απλά !!!
Υλικά
500 γραμ κιμά βοδινό
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
5 με 6 φρυγανιές σικάλεως μουλιασμένες και στημένες καλά
1 αυγό
3 με 4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
4 κουταλιές της σούπας νερό
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά κοφτή της σούπας μπέικιν πάουντερ -τα φουσκώνει και τα αφρατεύει
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο .
Ολα τα υλικά μαζί και πολύ μα πολύ καλό ζύμωμα .
Στρώνουμε στο ταψί λαδόκολλα την περνάμε με λάδι όλη την επιφάνειά της και ζυμώνουμε τα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια σε ότι σχήμα μας αρέσει
Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε πολύ και τα βάζουμε στην σειρά στο ταψί .
Βρέχουμε την χούφτα μας ρίχνουμε μέσα και λίγο λάδι και ραντίζουμε από πάνω τα μπιφτέκια .
Ψήνουμε αέρα 180 βαθμούς μέχρι να τα δούμε να πάρουν χρώμα ..περίπου 15 με 20 λεπτά .
Δεν χρειάζονται γύρισμα !!!