Για 2 άτομα
Υλικά
2 στήθη κοτόπουλο
χυμό από μισό λεμόνι
2-3 κ.σ. μουστάρδα
ελαιόλαδο
1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ποτήρι νερό ή ζωμό πουλερικών
Δείτε ακόμα: Δαχτυλίδια γεμιστά με πικάντικο κοτόπουλο και πατάτα!
Εκτέλεση
1. Κόβουμε το κάθε στήθος σε 3 πλατιά φιλέτα. Τα λαδώνουμε καλά και τα αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Χωρίς να προσθέσουμε καθόλου έξτρα ελαιόλαδο στο τηγάνι, σοτάρουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα. Για να γίνει το σοτάρισμα σωστά, βάζουμε στο τηγάνι τα φιλέτα σε δύο δόσεις και φροντίζουμε να μην τα παραψήσουμε, για να κρατηθούν ζουμερά (3 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά πολλές φορές αρκούν*).
Δείτε ακόμα :Μπάμιες με κοτόπουλο στο φούρνο και ψωμάκι !!!
Chicken Fillet with Mustard Sauce & Thyme2. Μόλις ολοκληρωθεί το σοτάρισμα, επαναφέρουμε όλα τα φιλέτα στο τηγάνι, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε τη μουστάρδα και περίπου 1 ποτήρι νερό ή ζωμό πουλερικών (ίσως και λιγάκι λιγότερο), για να δημιουργήσουμε τη σάλτσα. Φέρνουμε σε έντονο βρασμό.
3. Μόλις διαλυθεί καλά η μουστάρδα στο νερό, και η στάθμη του υγρού έχει μειωθεί, προσθέτουμε το θυμάρι. Σβήνουμε τη φωτιά, και αφήνουμε το τηγάνι για λίγο επάνω στο μάτι, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Γυρίζουμε τα φιλέτα μέσα στο τηγάνι και από τις δύο πλευρές, για να τα “ντύσουμε” καλά με τη σάλτσα μουστάρδας.
4. Μπορούμε να σερβίρουμε τα φιλέτα με σπυρωτό πιλάφι, με πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές.
* 9 Βήματα για ένα Σωστά Μαγειρεμένο Φιλέτο Κοτόπουλο
Κάντε κλικ για να διαβάσετε πώς να ψήσετε σωστά ένα ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο.
Καλή όρεξη!