Close

Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα τόνου! Πεντανόστιμα, εύκολα, γρήγορα!

Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα τόνου! Πεντανόστιμα, εύκολα, γρήγορα!

Αυτή η συνταγή βγήκε από τα βάθη της experimental κουζίνας μου, όταν εφάρμοζα την τεχνική «ανοίγω ψυγείο – κόβω – πετάω στην κατσαρόλα – ανακατεύω – έτοιμο!». Ιδιαίτερα δημοφιλής τεχνική κατά την περίοδο Erasmus μου στο Ελσίνκι, όπου είχα περιορισμένα υλικά, σκεύη και κυρίως χρόνο. Ερασμιτοφαγητό λοιπόν, για φοιτητές, εργένηδες, αλλά και για busy τσούπρες.

Υλικά για 2 μερίδες

3/4 πακέτου ζυμαρικά (ο,τι υπάρχει στο ντουλάπι)
2 ντομάτες
1 κονσέρβα τόνος
1 κούπα καλαμπόκι
1/2 πιπεριά γλυκιά (κόκκινη ή πορτοκαλί)
1 σκελίδα σκόρδο
Αποξηραμένος βασιλικός και δυόσμος (ποσότητα σύμφωνα με τη γεύση σας)
1 σφηνάκι λευκό κρασί
λάδι, αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζω τα ζυμαρικά, όπως λέει στο κουτί τους. Τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνω και το καλαμπόκι μέσα.Τα σουρώνω και τα βάζω στην άκρη.
Ζεσταίνω το λάδι σε μεσαία θερμοκρασία, προσθέτω το πιπέρι, το βασιλικό, το δυόσμο και το σκόρδο, αφού μαχαιρώσω σε πολλά σημεία τη σκελίδα. Δεν την ψιλοκόβω, για να μπορώ να την αφαιρέσω στο τέλος.
Προσθέτω τη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα, να βγάλει κι αυτή τα ζουμιά της πριν φτιάξω τη σάλτσα.

Περνάω από το multi τις ντομάτες, και τις προσθέτω κι αυτές, μαζί με λίγη κέτσαπ. Αφήνω τη σάλτσα να δέσει.
Στο τέλος, στραγγίζω τον τόνο από το λάδι, τον ρίχνω και ανακατεύω, ώστε να διαλυθεί. Ρίχνω το σφηνάκι κρασί και αφήνω τη σάλτσα στο μάτι ίσα μέχρι να ζεσταθεί ο τόνος και να φύγει το αλκοόλ.
Την κατεβάζω από τη φωτιά, αφαιρώ το σκόρδο και ρίχνω τα μακαρόνια μέσα.

Το φαγητό είναι έτοιμο, με ελάχιστα «τσουμπλέκια» και σε χρόνο ρεκόρ!

Το μυστικό είναι να αφήσεις τον τόνο ελάχιστα στη κατσαρόλα, ίσα να ζεσταθεί. Και ευχαριστώ αυτόν που το μοιράστηκε μαζί μου, γιατί ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα πετύχει σάλτσα με τόνο!

Ζυμαρικά με κόκκινη σάλτσα τόνου! Πεντανόστιμα, εύκολα, γρήγορα!

Πηγή: tsoupress.gr