Σήμερα θα απολαύσουμε το μπουγιουρντί λίγο διαφορετικα. Θα φτιάξουμε μαστιχωτή μακαρονάδα μπουγιουρντί με φέτα και μοτσαρέλα στο φούρνο. Μια γρήγορη συνταγή με ζυμαρικά που θα σας ενθουσιάσει.
- ντοματα 1 μικρή
- πιπεριά 1/2 πράσινη
- φέτα 150 γραμμάρια
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- μπούκοβο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- μοτσαρελα 1 χούφτα τριμμένη
Για το μπουγιουρντί
- μοτσαρελα 100 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα
Σίγουρα έχετε δοκιμάσει μπουγιουρντί κι αν δεν το έχετε κάνει μέχρι σήμερα, δεν ξέρετε τι χάνετε. Το μπουγιουρντί φτιάχνεται συνήθως με φρέσκια ντομάτα, μυρωδικά, φέτα και μπούκοβο και είναι ελαφρώς πικάντικο και πολύ νόστιμο.
Το μπουγιουρντί είναι ο ιδανικός μεζές τόσο για κρασί όσο και για μπύρα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να το φτιάξουν σε όλα τα τραπέζια τους αλλά και την Τσικνοπέμπτη. Σήμερα θα απολαύσουμε το μπουγιουρντί λίγο διαφορετικα. Θα φτιάξουμε μακαρονάδα μπουγιουρντί με φέτα και μοτσαρέλα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Μακαρονάδα μπουγιουρντί
Ingredients
100 g fusilli pasta
Salt
—————————–
1 small tomato
1/2 green pepper
150 g Greek feta cheese
Oregano
1 tbsp olive oil
Optionally chili flakes
Pepper
Mozzarella cheese
——————————–
100 g mozzarella cheese
GERMAN
ΖUTATEN
100 g Fusilli-Nudeln
Salz
—————————–
1 kleine Tomate
1/2 grüner Pfeffer
150 g griechischer Feta-Käse
Oregano
1 EL Olivenöl
Optional Chiliflocken
Pfeffer
Mozzarella-Käse
———————————
100 g Mozzarella-Käse
Χρόνος εκτέλεσης 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: εύκολο
1 μερίδα
Εκτέλεση για την Μακαρονάδα μπουγιουρντί
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται επάνω στην συσκευασία και προσθέτουμε αλάτι στο νερό που βράζει. Κόβουμε την ντομάτα και την βάζουμε σε φέτες στον πάτο από το πήλινο. Κόβουμε την πράσινη πιπεριά και προσθέτουμε το τυρί φέτα ,την ρίγανη, το μπούκοβο , το πιπέρι ,το ελαιόλαδο και την τριμμένη μοτσαρέλα.
Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15 λεπτά στους 180 c. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα και προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια την τριμμένη μοτσαρέλα.
Δείτε ακόμα Ψωμάκια μαργαρίτα με μπουγιουρντί στο κέντρο
Ξαναψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά. Τόσο νόστιμα ζυμαρικά σε συνδυασμό με μπουγιουρντί δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!! Μια υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια!! Καλή σας επιτυχία!!
Τips για την Μακαρονάδα μπουγιουρντί
Οι δοσολογίες στα μπαχαρικά είναι ενδεικτικές. Μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε. Το μπούκοβο είναι προαιρετικό. Μπορείτε να βάλετε λιγότερη ή περισσότερη μοτσαρέλα στην γέμιση.
Δείτε το βίντεο για τη μακαρονάδα μπουγιουρντί εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια