Μία υπέροχη μακαρονάδα στο τηγάνι με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος για όλη την οικογένεια κάποια Κυριακή ή για όποια άλλη μέρα του χρόνου θέλετε. Είναι μία απολαυστική μακαρονάδα στο τηγάνι με ζυμαρικά της επιλογής μας.
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- μπεικον 5 φέτες
- μανιταρια 1 κονσέρβα μικρή συσκευασία
- κοτόπουλο 1 στήθος μικρά κομματάκια
- κρεμα γαλακτος 400 γρ.
- κετσαπ 2 κουταλάκια
- κρασι Προαιρετικά 1 σφηνάκι
- μακαρονια 500 γρ.
- τυρί 100 γρ. τριμμένο
- αλατι Λίγο
- πιπέρι Λίγο
- πάπρικα Κατά βούληση
- κουρκουμας Προαιρετικά λίγο
Υλικά
Μπορούμε να βάλουμε πένες, φιογκάκια, σπαγκέτι ή ό,τι άλλο ζυμαρικό μας αρέσει. Η σάλτσα μας είναι φτιαγμένη από κρέμα γάλακτος, με κοτόπουλο, μπέικον, πράσινη πιπεριά και πιπεριά Φλωρίνης, μανιτάρια και διάφορα μπαχαρικά της επιλογής μας.
Είναι ένα εξαιρετικό φαγητό, πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας το αντικολλητικό τηγάνι μας. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και το τσιγαρίζουμε και αυτό μαζί με τις πιπεριές μέχρι να βγάλει το λίπος του.
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μας που μπορεί να είναι είτε κονσέρβα, είτε φρέσκα και ψιλοκομμένα. Τα τσιγαρίζουμε κι αυτά για λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον κουρκουμά.
Ανακατεύουμε. Αφού το κοτόπουλο τσιγαριστεί για περίπου 4 λεπτά και αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Την κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε σιγά σιγά για να μην πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και πάλι.
Δείτε ακόμα Η αυθεντική συνταγή για γαριδομακαρονάδα
Στην συνέχεια προσθέτουμε την κέτσαπ. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και έχουμε λαδώσει ελαφρώς τα μακαρόνια μας για να μην κολλάνε και αφού τα έχουμε σουρώσει τα έχουμε βάλει στην άκρη. Μόλις λοιπόν η κρέμα γάλακτος ξεκινάει να βράζει πριν πήξει, προσθέτουμε λίγα λίγα τα μακαρόνια μας στην κρέμα γάλακτος.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί που λιώνει. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας τα οποία θα τα έχουμε βράσει αλτέντε. Τα ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αφού σβήσουμε το φαγητό μας.
Tips
Οι μερίδες είναι για 4 άτομα. Το τηγάνι ήταν 28 εκ. Αντί για κέτσαπ μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι σάλτσα πελτέ. Η πάπρικα μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές. Μπορούμε να βάλουμε και κάρυ. Μπορούμε να μην λαδώσουμε τα μακαρόνια και να τα ξεπλύνουμε.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή