Close

Μακαρονάδα στο τηγάνι με κοτόπουλο της Γκόλφως

Μακαρονάδα στο τηγάνι με κοτόπουλο της Γκόλφως_

Μία υπέροχη μακαρονάδα   στο τηγάνι με κοτόπουλο και κρέμα γάλακτος για όλη την οικογένεια κάποια Κυριακή ή για όποια άλλη μέρα του χρόνου θέλετε. Είναι μία απολαυστική μακαρονάδα στο τηγάνι με ζυμαρικά της επιλογής μας.

Μπορούμε να βάλουμε πένες, φιογκάκια, σπαγκέτι ή ό,τι άλλο ζυμαρικό μας αρέσει. Η σάλτσα μας είναι φτιαγμένη από κρέμα γάλακτος, με κοτόπουλο, μπέικον, πράσινη πιπεριά και πιπεριά Φλωρίνης, μανιτάρια και διάφορα μπαχαρικά της επιλογής μας.

Είναι ένα εξαιρετικό φαγητό, πολύ εύκολο, γρήγορο και νόστιμο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας το αντικολλητικό τηγάνι μας. Προσθέτουμε την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένες και τις τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε ψιλοκομμένο το μπέικον και το τσιγαρίζουμε και αυτό μαζί με τις πιπεριές μέχρι να βγάλει το λίπος του.

Στην συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια μας που μπορεί να είναι είτε κονσέρβα, είτε φρέσκα και ψιλοκομμένα. Τα τσιγαρίζουμε κι αυτά για λίγο. Στο τέλος προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και τον κουρκουμά.

Ανακατεύουμε. Αφού το κοτόπουλο τσιγαριστεί για περίπου 4 λεπτά και αλλάξει χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Την κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε σιγά σιγά για να μην πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι. Ανακατεύουμε και πάλι.

Δείτε ακόμα Η αυθεντική συνταγή για γαριδομακαρονάδα

Στην συνέχεια προσθέτουμε την κέτσαπ. Στο μεταξύ έχουμε βράσει και έχουμε λαδώσει ελαφρώς τα μακαρόνια μας για να μην κολλάνε και αφού τα έχουμε σουρώσει τα έχουμε βάλει στην άκρη. Μόλις λοιπόν η κρέμα γάλακτος ξεκινάει να βράζει πριν πήξει, προσθέτουμε λίγα λίγα τα μακαρόνια μας στην κρέμα γάλακτος.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί που λιώνει. Ανακατεύουμε τα μακαρόνια μας τα οποία θα τα έχουμε βράσει αλτέντε. Τα ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο αφού σβήσουμε το φαγητό μας.

Tips

Οι μερίδες είναι για 4 άτομα. Το τηγάνι ήταν 28 εκ. Αντί για κέτσαπ μπορούμε να βάλουμε 1 κουταλάκι σάλτσα πελτέ. Η πάπρικα μπορεί να είναι γλυκιά ή καυτερή. Το κοτόπουλο πρέπει να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές. Μπορούμε να βάλουμε και κάρυ. Μπορούμε να μην λαδώσουμε τα μακαρόνια και να τα ξεπλύνουμε.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής:

Μακαρονάδα_ στο _τηγάνι_ με _κοτόπουλο_ της _Γκόλφως_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr