Συνταγή για μακαρόνια φούρνου με κιμά και μοτσαρέλα της Γκόλφως. Μακαρονάδα φούρνου με κιμά, μανιτάρια, αλλαντικά, μοτσαρέλα και πιπεριές για το Κυριακάτικο τραπέζι. Η μακαρονάδα φούρνου της τεμπέλας με ό,τι υλικά έχετε στο ψυγείο σας. Μπορείτε να την φτιάξετε και με τον κιμά που σας περίσσεψε για να μην πάει τίποτα χαμένο. Η αγαπημένη μας Γκόλφω μας δείχνει μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, ακόμη και για τις αρχάριες στη κουζίνα.
- μακαρονια 1 πακέτο
- μανιταρια 1 κονσέρβα
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά 1 κόκκινη
- ζαμπόν 4-5 φέτες
- μοτσαρελα 200 γραμμάρια
Υλικά
- κιμάς μοσχαρίσιος 1/4 του κιλού
- κρεμμυδι 1 μικρό ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 1-2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κανελά 1 πρέζα
- σάλτσα ντομάτας 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου (από τριμμένες ντομάτες)
Για τον κιμά
Μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας
Οι μακαρονάδες είναι πεντανόστιμες, πόσο μάλλον όταν φτιάχνονται τόσο εύκολα, γρήγορα και με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο. Η αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού μας ετοίμασε μία γρήγορη και λαχταριστή μακαρονάδα με κιμά, μοτσαρέλα, πιπεριές, μανιτάρια και μερικά ακόμη απλά υλικά. Εμείς την φτιάξαμε με τον κιμά που περίσσεψε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μακαρόνια φούρνου με κιμά και μοτσαρέλα της Γκόλφως:
Εκτέλεση για τα μακαρόνια φούρνου με κιμά και μοτσαρέλα της Γκόλφως
Αρχικά προετοιμάζουμε τον κιμά. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο να σοταριστούν. Μόλις λαδωθούν, προσθέτουμε και τον κιμά και τον σοτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να διαλυθεί και να γίνει γκρι.
Έπειτα προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και την κανέλα. Στο τέλος συμπληρώνουμε χλιαρό νερό, μέχρι να καλυφθούν λίγο τα υλικά μας και βράζουμε μέχρι να μείνει ο κιμάς μόνο με το λάδι του. Βάζουμε τον κιμά στην άκρη και βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας σε αλατισμένο νερό.
Η καλύτερη συνταγή για σουφλέ για το 2024
Τα σουρώνουμε και τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ ή σε ένα πήλινο σκεύος ή σε ένα ανοξείδωτο σκεύος. Από πάνω προσθέτουμε τον κιμά, τη κόκκινη και την πράσινη πιπεριά, κομμένες σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια τους.
Επίσης προσθέτουμε τα μανιτάρια χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας, κομμένα σε ροδέλες αν είναι φρέσκα, το ζαμπόν κομμένο σε μικρότερο κομμάτια και την τριμμένη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει το φαγητό.
Tips για τα μακαρόνια φούρνου με κιμά και μοτσαρέλα της Γκόλφως
Αν φτιάξουμε τον κιμά, ειδικά για την συνταγή, προσέχουμε το αλάτι γιατί θα βάλουμε και μοτσαρέλα και ίσως μας βγει αλμυρό. Αν την φτιάξουμε με τον κιμά που περίσσεψε, αφαιρούμε μοτσαρέλα, αν θεωρούμαι ότι η γεύση θα βγει πολύ έντονη στο αλάτι.
Μπορούμε να βάλουμε και φρέσκα μανιτάρια. Μπορούμε να αφαιρέσουμε ή να προσθέσουμε υλικά, ανάλογα τα γούστα μας. Μπορούμε να βάλουμε κι επιπλέον λαχανικά.
Την συνταγή την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος