Μακαρόνια καρουζέλ για να απογειώσετε τον μπουφέ σας ή το γιορτινό σας τραπέζι.
- ελαιολαδο Λίγο
- κιμάς μοσχαρίσιος 700 γρ.
- κρεμμυδι 2 ξερά
- μπαγιατικο ψωμι 3 φέτες (μουσκεμένο)
- σκορδο 2 σκελίδες
- αυγα 1
- ξύδι 2 κουτ.σουπ.
- μαιντανος Κατά βούληση
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- ρίγανη λίγη
- κύμινο Μπόλικο
- κανελά λίγη
Για τον κιμά
Σήμερα θα γευτούμε ένα υπέροχο φαγητό που είναι τόσο νόστιμο όσο και εντυπωσιακό εμφανισιακά. Το φαγητό μας λέγεται μακαρόνια καρουζέλ. Για να το φτιάξουμε θα βάλουμε μία βάση από κιμά και στην μέση βρασμένο κοφτό μακαρονάκι, τριμμένο κασέρι και σάλτσα ντομάτας. Θα σας αρέσει επίσης και το μακαρονοσαλάτα με κοφτό μακαρονάκι .
Είναι ένα εξαιρετικό φαγητό που λιώνει στο στόμα. Ο κιμάς είναι ο παραδοσιακός κιμάς που φτιάχνουμε συνήθως σε τέτοια φαγητά. Είναι πολύ εύκολη συνταγή και αξίζει να την δοκιμάσετε γιατί θα αποδείξετε τις δυνατότητές σας στην κουζίνα χωρίς να χρειαστεί να…ιδρώσετε καν. Διαβάστε παρακάτω:
Εκτέλεση για τον κιμά
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ψωμί το οποίο το έχουμε μουσκέψει και το έχουμε στραγγίξει καλά, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αυγό, το ξύδι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το μοσχοκάρυδο, την ρίγανη, το κύμινο και την κανέλα.
Ζυμώνουμε τον κιμά μας μέχρι να είναι ένα ομογενές μείγμα και τον σκεπάζουμε. Τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα έτσι ώστε να απελευθερώσει τα αρώματά του και να μπερδευτούν οι γεύσεις του.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε την τριμμένη φρέσκια ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Δείτε ακόμα Σουπιές με κοφτό μακαρονάκι για σήμερα!
Εκτέλεση για το καρουζέλ
Όσο κάνουμε την σάλτσα μας βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι. Το βράζουμε μόνο για 5 λεπτά και το σουρώνουμε. Παίρνουμε ένα τσέρκι. Βάζουμε στην βάση και γύρω από τα τοιχώματα τον ζυμωμένο κιμά και τον απλώνουμε καλά.
Στο κέντρο βάζουμε τα μισά βρασμένα ζυμαρικά και την μισή σάλτσα. Επίσης στο κέντρο βάζουμε το μισό από το τριμμένο κασέρι. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, την υπόλοιπα σάλτσα και το υπόλοιπο τριμμένο κασέρι.
Από πάνω βάζουμε λίγα κομμάτια βούτυρου και σκεπάζουμε στο κέντρο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.
Tips για τα μακαρόνια καρουζέλ
Μπορούμε στον κιμά να βάλουμε ό,τι μπαχαρικά μας αρέσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελενη Σιδηροπουλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr