Μακαρόνια κοχύλια με κιμά στον φούρνο. Συνταγή για Μακαρόνια κοχύλια με κιμά μοσχαρίσιο και σάλτσα ντομάτας ψημένα στον φούρνο.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό
- κρεμμυδι 2
- ντοματα 2 ώριμες
- ελαιολαδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- σκορδο 1 σκελίδα
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- ντοματα 3 ώριμες
- ελαιολαδο Μισό φλιτζάνι του τσαγιού
- κύβοι λαχανικών 1
- πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη Λίγο
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την σάλτσα
- μακαρονάκια κοχύλια 1 συσκευασία
- αλατι Λίγο
- ελαιολαδο Λίγο
Για τα μακαρόνια - κοχύλια
Τα μακαρόνια κοχύλια είναι πανέμορφα και πεντανόστιμα ζυμαρικά που τα απολαμβάνουμε συνήθως γεμισμένα με κιμά ή σπανάκι. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα εξαιρετικό φαγητό για μακαρόνια κοχύλια με κιμά στον φούρνο γεμισμένα με μοσχαρίσιο κιμά κοκκινιστό και περιχυμένα με σάλτσα ντομάτας.
Και στον μοσχαρίσιο κιμά και στην σάλτσα ντομάτας χρησιμοποιήθηκε τόσο ο πελτές ντομάτας όσο και φρέσκιες τριμμένες ντομάτες. Αυτό σημαίνει πως το άρωμα και η γεύση της ντομάτας είναι έντονα και πραγματικά αυτά τα μακαρόνια κοχύλια θα απογειώσουν κάθε μπουφέ ή επίσημο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μακαρόνια κοχύλια με κιμά στον φούρνο:
Εκτέλεση για τα Μακαρόνια κοχύλια με κιμά στον φούρνο
Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό και βράζουμε τα μακαρόνια κοχύλια αυστηρά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια σουρώνουμε τα μακαρόνια – κοχύλια και γεμίζουμε την κατσαρόλα με κρύο νερό. Βάζουμε τα μακαρόνια – κοχύλια στο κρύο νερό και ξεκινάμε να φτιάξουμε την γέμιση κιμά.
Για την γέμιση κιμά
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε μέχρι να γίνει άσπρος.
Δείτε ακόμα Γαρίδες με κοχύλια
Προσθέτουμε τις τριμμένες ώριμες ντομάτες και τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε Προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε την γέμιση μέχρι να μείνει μόνο με το λάδι της.
Αφού η γέμιση είναι έτοιμη σουρώνουμε και πάλι τα μακαρόνια – κοχύλια. Γεμίζουμε το κάθε κοχύλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κιμά και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την σάλτσα ντομάτας.
Εκτέλεση για την σάλτσα ντομάτας
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον κύβο λαχανικών, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
Στρώνουμε την σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψί και από πάνω στρώνουμε τα γεμισμένα κοχύλια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά σκεπάζοντας με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο το ταψί μας. Σερβίρουμε με τυριά τριμμένα.
Tips για τα μακαρόνια κοχύλια με κιμά στον φούρνο
Το σκόρδο είναι προαιρετικό. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε και μπεσαμέλ και να την περιχύσουμε πάνω από τα μακαρόνια – κοχύλια. Στην φωτογραφία το φαγητό φαίνεται προτού μπει στον φούρνο. Μπορούμε να βάλουμε και κρέμα γάλακτος αντί για σάλτσα ντομάτας και να βάλουμε όποιον κύβο θέλουμε, βοδινού ή κοτόπουλου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κατερινα Στεργιου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή