Close
Μακαρόνια- με -χταπόδι-

Μακαρόνια με χταπόδι για το Κυριακάτικο τραπέζι. Για να μοσχοβολήσει το σπίτι μας ντομάτα και θάλασσα.

Μπορεί να ήρθε το Φθινόπωρο όμως σίγουρα τα θαλασσινά δεν έχουν εποχή. Το χταπόδι είναι από τα αγαπημένα μας μαλάκια και σήμερα θα το απολαύσουμε σε μία κοκκινιστή μακαρονάδα. Θα βάλουμε μυρωδικά και μπαχαρικά για να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την γεύση και την μυρωδιά του φαγητού μας.

Αυτή η μακαρονάδα είναι άκρως μαμαδίστικη και μοσχοβολάει ντομάτα, μάραθο, κανέλα, γαρίφαλο και…θάλασσα. Η μακαρονάδα αυτή είναι σκέτη απόλαυση! Αξίζει να δοκιμάσετε και την μακαρονάδα φούρνου με κιμά και μανιτάρια. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:

Εκτέλεση

Στην αρχή σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Επίσης προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα και το γαρίφαλο και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι. Αφού σοταριστούν προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Ρίχνουμε το χταπόδι κομμένο σε φέτες, το οποίο το έχουμε πλύνει, το έχουμε στραγγίξει και ανακατεύουμε. Όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το νερό, τον μάραθο ψιλοκομμένο και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Δείτε ακόμα Κοκκινιστή μακαρονάδα με μανιτάρια και πιπεριές

Προσθέτουμε νερό έτσι ώστε να χωρέσουν τα μακαρόνια και προσθέτουμε τα μακαρόνια, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά.

Μακαρόνια- με- χταπόδι-

Μακαρόνια_με_χταπόδι_

Μακαρόνια- με- χταπόδι-Συνταγή-

Μακαρόνια- με- χταπόδι-Συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Litsa Kokkoni

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr