Σήμερα μια δική μου μακαρονάδα που το καλοκαίρι ειδικά είναι σκέτη κόλαση!??#CrazyMOMS
Μακαρόνια με μελιτζάνες, ντομάτες ή ντοματίνια, χυμό ντομάτας και τυράκι
Συστατικά
Για τα ζυμαρικά μου
500γρ. σπαγγέτι (ένα πακέτο)
νερό (5L για το βράσιμο)
50γρ. αλάτι (μία χούφτα)
Για την σάλτσα μου
500γρ. χυμός ντομάτας φρέσκιας
2 μελιτζάνες κομμένες σε μικρά κομματάκια
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο ή μισό κρεμμύδι ξερό
2 ντομάτες κομμένες σε κομματάκια ή ντοματίνια κομμένα στα 4
2 κ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
φύλλα βασιλικού φρέσκου
1 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κ.γλυκού ρίγανη
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Πιπερίτσα καυτερή ( εάν την αντέχετε)
Τυρί φέτα για σερβίρισμα ή πεκορίνο ή παρμεζάνα τριμμένα
Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα με μια χούφτα αλάτι.
Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια δύο-τρία λεπτά πριν τον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας.
Στραγγίζουμε, κρατώντας όμως ½ ποτήρι από το νερό τους 1 λεπτό πριν τον αναγραφόμενο (να είναι αλ ντέντε).
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Σοτάρουμε στο ⅓ του φλιτζανιού ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3 λεπτά.(κ την καυτερή πιπερίτσα αν βάλετε)
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες ή ντοματίνια και τις γυρνάμε δυο τρεις σβούρες.
Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον πελτέ ντομάτας,το αλάτι,το πιπέρι, τη ρίγανη, το βασιλικό,ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
Ρίχνουμε και το νερό που έχουμε κρατήσει από τα ζυμαρικά μας στη σάλτσα.
Σ ένα τηγάνι βάζουμε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει, ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις τηγανίζουμε μέχρι να μαλακώσουν και τις στραγγίζουμε.(εγώ τηγανίζω σε ειδική φριτέζα με μόνο μια κουταλιά λάδι οπότε οι μελιτζάνες μου δεν έχουν πολύ λάδι, εσείς απλά στραγγίστε με χαρτί κουζίνας πολύ καλά τα λάδια τους.
Ρίχνουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και στεγνωμένες από τα λάδια πολύ καλά μέσα στην σάλτσα μας 5 λεπτά πριν είναι έτοιμη και αφαιρούμε τις σκελίδες σκόρδου.
Τέλος, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με το τυράκι μας!Εαν παραλείψουμε το τυράκι είναι ενα τέλειο νηστίσιμο πιάτο
Καλή απόλαυση!
την crazymom θα τη βρείτε και στη σελίδα της στο facebook πατώντας εδω
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους