Συνταγή για μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας. Νηστίσιμη και vegan μακαρονάδα μελιτζάνες. Η συνταγή, με ή χωρίς κρεμμύδι, είναι από την Σικελία και λέγεται μακαρόνια – πέννες α λα Νόρμα. Μία εναλλακτική συνταγή για να δοκιμάσουν τα παιδιά τις μελιτζάνες αλλά και για μία πεντανόστιμη μακαρονάδα χωρίς κρέας.
Δείτε ακόμα Μοσχαράκι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
Λαχταριστά μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας από τα τεφτέρια της μαμάς που εμάς μας έχει λύσει τα χέρια τόσο σε περιόδους νηστείας όσο και για να τρώνε τα παιδιά τις μελιτζάνες χωρίς να μας γκρινιάζουν. Είναι φτιαγμένη με απλά και αγνά υλικά και αποτελεί το πιο μαμαδίστικο και νόστιμο φαγάκι και για το μεσημεριανό και για το βραδινό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας:
Εκτέλεση για τα μακαρόνια με σάλτσα μελιτζάνας
Αρχικά βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
Έπειτα ξεφλουδίζουμε σε ρίγες με το πίλερ τις μελιτζάνες και πιο συγκεκριμένα, τη μισή φλούδα. Στη συνέχεια κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε να ξεπικρίσουν στο αλάτι για περίπου 30 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεβγάζουμε καλά και τις στραγγίζουμε εξίσου καλά.
Σφίγγουμε τις μελιτζάνες με τις χούφτες μας και τις σοτάρουμε στο καυτό ελαιόλαδο σε φαρδύ σκεύος μέχρι να πάρουν σκόρδα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τη μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη. Φέρνουμε μία δύο βόλτες για να μην καεί το σκόρδο και προσθέτουμε τον πολτό από τις ντομάτες, χωρίς τα ζουμιά και τους σπόρους τους.
Δείτε ακόμα Σπιτικά χειροποίητα μακαρόνια όπως παλιά
Πιο συγκεκριμένα προσθέτουμε μόνο τη σάρκα της ντομάτας κόβοντας την ντομάτα στη μέση, παράλληλα με το κοτσάνι της και πιέζουμε να φύγουν ζουμιά και σπόρια. Με αυτόν τον τρόπο δε θα χρειαστεί ζάχαρη η σάλτσα μας.
Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τον βασιλικό. Βάζουμε το καπάκι στην κατσαρόλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Περίπου 1 τέταρτο πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε ροδέλες πιπεριάς και 2 λεπτά πριν σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την δεύτερη σκελίδα σκόρδου στη πρέσα.
Tips για τα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας
Μπορούμε να τρίψουμε απλά τις ντομάτες και να τις προσθέσουμε στη σάλτσα, απλά θα χρειαστεί λίγη ζάχαρη για να σπάσει η ξινίλα. Εμείς δεν βάλαμε κρεμμύδι για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε 1 ξερό. Μπορούμε να προσθέτουμε εκτός από βασιλικό ό,τι μυρωδικό μας αρέσει και η δεύτερη σκελίδα σκόρδου είναι προαιρετική.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15