Close

Μακαρονόπιτα με φύλλο μπακλαβά

Μακαρονόπιτα-με-φύλλο μπακλαβά-συνταγή-

Συνταγή για μακαρονόπιτα με τραγανό φύλλο μπακλαβά, γεμισμένη με φέτα και πένες. Φτιάξτε αυτή τη μακαρονόπιτα με φύλλο Βηρυτού για το Κυριακάτικο τραπέζι ή τους μπουφέδες.

Οι μακαρονόπιτες είναι από τις πιο χορταστικές πίτες και έχουν βαθιά παράδοση στην ελληνική κουζίνα. Τις φτιάχνουμε πολύ συχνά για να συνοδεύσουμε το κρέας, να εμπλουτίσουμε τους μπουφέδες και τα γιορτινά τραπέζια καθώς και για το Κυριακάτικο τραπέζι.

Μακαρονόπιτα σφολιάτας

Σήμερα σας έχουμε την πιο τραγανή μακαρονόπιτα με φύλλο μπακλαβά και γεμισμένη με πένες, γάλα και φέτα. Είναι χρυσαφένια και πεντανόστιμη και μπορεί να απογειώσει οποιοδήποτε τραπέζι με κρεατικά, είτε στη σχάρα, είτε στη σούβλα, είτε στα κάρβουνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μακαρονόπιτα με φύλλο μπακλαβά:

 

Μακαρονόπιτα-με-φύλλο μπακλαβά-συνταγή-

Εκτέλεση

Αρχικά βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το φρέσκο γάλα και την θρυμματισμένη φέτα. Λαδώνουμε ένα ταψί του φούρνου και στρώνουμε 5 φύλλα Βηρυτού, λαδωμένα μεταξύ τους.

Ανακατεύουμε το μείγμα με το γάλα με τις βρασμένες πένες και βάζουμε την γέμιση πάνω από τα φύλλα. Τελειώνουμε με άλλα 5 φύλλα Βηρυτού λαδωμένα μεταξύ τους.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Σε ένα άλλο μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τα 200 ml φρέσκο γάλα και το αυγό και περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα, αφού πρώτα την τρυπήσουμε με ένα μαχαίρι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Tips

Μπορούμε αντί για φύλλο μπακλαβά να βάλουμε χωριάτικο φύλλο είτε αγοραστό είτε χειροποίητο. Αρκεί να είναι αρκετά λεπτά τα φύλλα.

Μακαρονόπιτα-με-φύλλο μπακλαβά-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Fotini Arnaoutoglou Soiles

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr