Close
Μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ

Μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ. Συνταγή για μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ, με χωριάτικο φύλλο, τριμμένη γραβιέρα, πένες και φέτα.

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει κι εμείς θέλουμε ο μπουφές μας να είναι υπέροχος και πεντανόστιμος. Γι’ αυτό βρήκαμε για εσάς την τέλεια πίτα για την Τσικνοπέμπτη. Θα φτιάξουμε μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ ,με πένες, σπιτική μπεσαμέλ με τριμμένη γραβιέρα, φέτα και χωριάτικο φύλλο.

Αυτή η μακαρονόπιτα θα γίνει ανάρπαστο συνοδευτικό και ορεκτικό την Τσικνοπέμπτη αλλά μπορείτε να την απολαύσετε και όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Είναι μία χορταστική μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ με οικονομικά υλικά και σούπερ τραγανό φύλλο που θα σας ξετρελάνει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ :

Μακαρονόπιτα-με- μπεσαμέλ-

Εκτέλεση για τις πένες

Στην αρχή βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πένες μας αλ τέντε. Αφού βράσουμε τις πένες τις σουρώνουμε καλά και τις ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για την μπεσαμέλ

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην συνέχεια σταδιακά προσθέτουμε το ελαφρύ φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι.

Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και σβήνουμε την φωτιά μόλις η μπεσαμέλ ξεκινήσει να πήζει. Θέλουμε την μπεσαμέλ αρκετά ρευστή για να ποτίσει στα ζυμαρικά μας. Αφού σβήσουμε την φωτιά προσθέτουμε στην μπεσαμέλ την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Εκτέλεση για την μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ

Μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ

Παίρνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε στον πάτο του ένα χωριάτικο φύλλο. Από πάνω απλώνουμε μία στρώση πένες μας. Πάνω από τις πένες σπάζουμε μία στρώση φέτα και την απλώνουμε παντού. Πάνω από την φέτα προσθέτουμε μία στρώση μπεσαμέλ.

Πάνω από την μπεσαμέλ βάζουμε άλλη μία στρώση πένες. Πάνω από τις πένες άλλη μία στρώση φέτας και τελειώνουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Πάνω από την μπεσαμέλ στρώνουμε το δεύτερο χωριάτικο φύλλο.

Δείτε ακόμα Μακαρονόπιτα Μεσολογγίτικη

Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο και το φρέσκο γάλα και αλείφουμε με το μείγμα την μακαρονόπιτα. Την ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 45 λεπτά και απολαμβάνουμε.

Tips για την μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ

Μπορούμε να βάλουμε 1-2 αυγά στην μπεσαμέλ. Αντί για χωριάτικο φύλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας.

Μακαρονόπιτα-με- μπεσαμέλ-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr