Μακαρονοσουφλέ με πένες και μπεσαμέλ. Συνταγή για Μακαρονοσουφλέ με πένες και μπεσαμέλ ,κεφαλογραβιέρα, γκούντα και κεφαλοτύρι .
- πενες 1 συσκευασία
- ελαιολαδο Λίγο
- γκούντα Αρκετή τριμμένη
- κεφαλογραβιέρα Αρκετή τριμμένη
- κεφαλοτύρι Αρκετό τριμμένο
- μπεικον Λίγο
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Λίγο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας περίπου
- γκούντα Λίγη τριμμένη
- κεφαλογραβιέρα Λίγη τριμμένη
- κεφαλοτύρι Λίγο τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Αν θέλετε ένα νόστιμο μακαρονοσουφλέ για ένα επίσημο τραπέζι, τις γιορτές του σπιτιού σας ή απλά επειδή έχετε μία αδυναμία στα μακαρόνια και ειδικά όταν αυτά συνδυάζονται με τυριά και μπεσαμέλ τότε σίγουρα έχουμε την ιδανική συνταγή για εσάς. Το απόλυτο μακαρονοσουφλέ από την Τζένη Τσανακτσίδου.
Ένα υπέροχο μακαρονοσουφλέ με πένες, κεφαλογραβιέρα, κεφαλοτύρι, γκούντα αλλά και μπέικον με μία βελούδινη μπεσαμέλ από τα χεράκια μας. Είναι πεντανόστιμο, λαχταριστό, λιώνει στο στόμα και σίγουρα θα το αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μακαρονοσουφλέ με πένες και μπεσαμέλ:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το μακαρονοσουφλέ
Αρχικά βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε τις πένες και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε τις πένες και πάλι στην κατσαρόλα που έβρασαν και προσθέτουμε στην κατσαρόλα την τριμμένη γκούντα, την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
Επίσης βάζουμε και το μπέικον κομμένα σε μικρά κομμάτια. Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Βάζουμε στο κατσαρολάκι το φρέσκο γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε σιγά σιγά και ξεκινάμε να προσθέτουμε μία μία κουταλιά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με λαχανικά
Μόλις η μπεσαμέλ δέσει ρίχνουμε μέσα στην μπεσαμέλ λίγη επιπλέον γκούντα, λίγη επιπλέον κεφαλογραβιέρα και λίγο επιπλέον κεφαλοτύρι. Βάζουμε τις πένες σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει.
Tips για το Μακαρονοσουφλέ με πένες και μπεσαμέλ
Στις πένες αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να βάλουμε λίγο λιωμένο βούτυρο. Το μπέικον είναι προαιρετικό. Μπορούμε να βάλουμε όσα τυριά και ό,τι τυριά θέλουμε καθώς και αλλαντικά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή