Συνταγή για σουφλέ ζυμαρικών με ό,τι υλικά έχουμε στο ψυγείο για εκείνες που δεν έχουν χρόνο να πάνε σούπερ μάρκετ. Ριγκατόνι, πιπεριές, μανιτάρια και αφράτη μπεσαμέλ χωρίς αλεύρι σε ένα μακαρονοσουφλέ που θα γράψει ιστορία στο Κυριακάτικο τραπέζι!
Από την φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- ριγκατόνι 1 συσκευασία
- πιπεριά 1 κόκκινη
- μπεικον 8 φέτες
- μανιταρια 1 κονσέρβα χωρίς τα ζουμιά της
- φέτα 100 γραμμάρια
- τυρί 300 γραμμάρια ημίσκληρο
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- αυγα 2
- κύβος κότας 1
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κορν φλαουρ 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα τριμμένο
Για την μπεσαμέλ
Σουφλέ ζυμαρικών του Γιώργου Ζώλη
Δεν χρειάζονται ακριβά υλικά ούτε να πηγαίνεις συνέχεια στο σούπερ μάρκετ. Οι ρυθμοί της ζωής μας είναι πολύ έντονοι και σίγουρα δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Γι’ αυτό και σου δείχνουμε ένα νόστιμο και εύκολο σουφλέ ζυμαρικών με ριγκατόνι, πιπεριές, μανιτάρια, μία αφράτη μπεσαμέλ και ό,τι άλλο έχει το ψυγείο σου.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μακαρονοσουφλέ με ριγκατόνι, πιπεριές και μανιτάρια:
Εκτέλεση για το μακαρονοσουφλέ με ριγκατόνι, πιπεριές και μανιτάρια
Αρχικά βράζουμε τα ριγκατόνι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε στην άκρη και σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Ξεκινάμε να σοτάρουμε στο καυτό ελαιόλαδο την κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες και χωρίς τα σπόρια της, το μπέικον κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και τα μανιτάρια, χωρίς τα ζουμιά της κονσέρβας. Βάζουμε τα ριγκατόνι σε ένα πυρέξ και από πάνω απλώνουμε και το μείγμα με την πιπεριά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τότε την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο ημίσκληρο τυρί και ανακατεύουμε. Σε μία άλλη κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα. Παίρνουμε ένα ποτήρι από το γάλα της κατσαρόλας και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ.
Ζουμερό σουφλέ ζυμαρικών με ταλιατέλες και αλλαντικά
Μόλις το γάλα πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε διαρκώς. Μόλις κάψει το γάλα προσθέτουμε το γάλα από το ποτήρι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε, περιχύνουμε με την μπεσαμέλ τα ριγκατόνι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά η μπεσαμέλ.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι