Και δεν σταματάς στο ένα με τίποτα !!! Παραδοσιακά Μακεδονίας !!
Υλικά
450 ml λευκό κρασί
450 ml ηλιέλαιο
15 γρ. αλάτι
45 γρ. ζάχαρη
10 γρ. μαγιά
1 κ. 100 γρ. αλέυρι μαλακό
½ κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
νερό (όσο πάρει)
Γέμιση
250 γρ. φέτα
125 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
2 αβγά
λίγο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγο σουσάμι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη γαβάθα, ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το μπέικιν πάουντερ Ρίχνουμε και τα δυο αβγά, τα τυριά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Με το χέρι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνουν μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για καμιά ώρα και μετά το χωρίζουμε σε μπαλίτσες. Αν βιαζόμαστε πιέζουμε την κάθε μία να γίνει ένα στρογγυλό φύλλο με μισό πόντο πάχος ή με τον πλάστη ανοίγουμε κόβουμε σε τετράγωνο κομμάτι βάζουμε στην μέση γέμιση διπλώνουμε το φύλλο πασπαλίζουμε με σουσάμι και και φουρνίζουμε για 20 λεπτά στους 170°C.Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Από την Meri Peristeri
Ειδήσεις σήμερα
- Βέφα Αλεξιάδου : Η τραγική ζωή – Ο αλκοολικός πατέρας το ξύλο στη μητέρα της και ο θάνατος των παιδιών της που την ισοπέδωσε
- Ανακαλούνται πατατάκια – Βρέθηκαν κομμάτια γυαλιού
- 8+1 αστρολογικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν ολόκληρο τον πλανήτη το 2025
- Σκότωσε τους γονείς και τον αδελφό του και κρατούσε ομήρους δύο μικρά παιδιά
- Μαλλιά Δεκεμβρίου 2024: Ιδέες για Hairstyles για να αποχαιρετήσεις τον παλιό χρόνο με στυλ