Συνταγή για Μαμαδίστικα κουλουράκια με ελαστική ζύμη και πλούσια γεύση αλλά και άρωμα πορτοκαλιού του Παναγιώτη Παπαδάκη. Αυτά τα κουλουράκια είναι φτιαγμένα από μια ζύμη Ελαστική που δεν σπάει και δεν θρυμματίζεται στο πλάσιμο!
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 680 γραμμάρια
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 180 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- βανίλια 2
Υλικά
- αυγα 1 μέτριο
Για το άλειμμα
Η αλήθεια είναι πως αυτή η συνήθεια που έχουμε κάθε απόγευμα, μετά τον μεσημεριανό ύπνο να θέλουμε κάτι γλυκό, μας έχει κοστίσει επιπλέον κιλά στην ζυγαριά. Όμως μία ζωή την έχουμε και πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να την κάνουμε πιο γλυκιά, είτε μιλάμε για ζάχαρη, είτε για ανθρώπους!
Ο αγαπημένος μας Παναγιώτης Παπαδάκης μας μαθαίνει τα δικά του μαμαδίστικα μαλακά κουλουράκια με ελαστική ζύμη με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού. Αρωματικά, αφράτα και μαλακά, είναι σαν τα κουλουράκια που έφτιαχνε η γιαγιά και η μαμά μας. Αξίζει να τα βουτήξετε στον ελληνικό σας τον καφέ και να πάθετε πλάκα!
Δείτε ακόμη Αφράτα αλμυρά κουλουράκια φέτας
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μαλακά κουλουράκια με ελαστική ζύμη:
INGREDIENTS
680 g plain flour
200 g powdered sugar
180 g vegetable oil
200 g orange juice
Zest from 1 orange
2 vanilla
1 tsp baking soda
20 g baking powder
—————————————–
1 medium egg
—————————————–
50 pieces
GERMAN
ZUTATEN
680 g einfaches Mehl
200 g Puderzucker
180 g Pflanzenöl
200 g Orangensaft
Zeste von 1 Orange
2 Vanille
1 TL Natron
20 g Backpulver
—————————————–
1 mittelgroßes Ei
—————————————–
50 Stück
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
18-20 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
Εύκολη συνταγή
50 κουλουράκια
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη , τις βανιλίνες , το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε το μείγμα. Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι και μόλις αφρίσει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Δείτε ακόμα Αφράτα κουλουράκια για κολατσιό στο σχολείο
Προσθέτουμε το μπέικεν και σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Δεν την αφήνουμε καθόλου για ξεκούραση απλώς την σκεπάζουμε με μια μεμβράνη για να μην ξεραθεί. Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το πλάθουμε σε στριφογυριστό σχήμα.
Αλείφουμε με ένα αυγό τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 18-20 λεπτά στους 180 c. Τα πιο νόστιμα και εύκολα μαλακά κουλουράκια πορτοκαλιού χωρίς αυγά , χωρίς γάλα , χωρίς βούτυρο που απλά θα λατρέψετε!! Φτιάξτε τα για όλες τις ώρες της μέρας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε στο βίντεο αναλυτικά τη συνταγή για Μαλακά κουλουράκια με ελαστική ζύμη:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr