Φτιάχνουμε μαλακά τυροπιτάκια μπαστούνια με φέτα και ζύμη γιαουρτιού, πολύ αφράτα και πεντανόστιμα. Εύκολη συνταγή για τυροπιτάκια που μπορούν να τρώνε τα παιδιά σαν πρωινό, κολατσιό, στο σχολείο, την εκδρομή ή τη θάλασσα.
Μπορείτε να τα βάλετε κατάψυξη και να έχετε ανά πάσα στιγμή ένα πεντανόστιμο σνακ! Τα παιδιά θα τα λατρέψουν!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε στο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το γάλα, το σπορέλαιο και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη. Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και την κόβουμε ίσα κομματάκια τα οποία τα φτιάχνουμε ίσες μπαλίτσες. Τις σκεπάζουμε για 15 λεπτά.
Συνεχίζουμε και ανοίγουμε όλες τις μπαλίτσες σε μικρά φυλλαράκια. Σε κάθε φυλλαράκι το μισό το κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε τυρί στη μέση, κλείνουμε με τη μεριά που έχουμε χαράξει το πιτακι. Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί. Τα αφήνουμε 30 λεπτά.
Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο στις αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Μπορούμε να τα βάλουμε ψημένα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Πρέπει να κρυώσουν καλά πρώτα και μετά σε σακούλες ή μπολ στην κατάψυξη. Τα ξεπαγώνουμε λίγες ώρες νωρίτερα και είναι ολόφρεσκα!
Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι