Συνταγή για Μαλακό τηγανιτό συκώτι από μοσχάρι .Γίνεται τρυφερό σαν αφρός και λιώνει στο στόμα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κατά βούληση
Για το αλεύρωμα
- αλατι Κατά βούληση
- λεμονι Χυμό από μισό
- ξύδι Κατά βούληση
- δενδρολίβανο Κατά βούληση
- ελαιολαδο Λίγο από το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα
Το μοσχαρίσιο συκώτι είναι μοναδική πηγή βιταμινών και πρωτεΐνης. Εκτός της αξεπέραστης νοστιμιάς του, είναι πολύ υγιεινό και για εμάς και για τα παιδιά μας.
Οι γιατροί μας προειδοποιούν εδώ και χρόνια ότι πρέπει να βάλουμε το μοσχαρίσιο κρέας και κατ’ επέκταση το μοσχαρίσιο συκώτι στην διατροφή μας.
Κι επειδή τώρα με την καραντίνα θέλουμε να προσέξουμε περισσότερο την υγεία μας, αποφασίσαμε να μοιραστούμε σήμερα μαζί σας, μία πεντανόστιμη συνταγή για Μαλακό τηγανιτό συκώτι από μοσχάρι . Είναι το πιο νόστιμο τηγανιτό συκώτι που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Δείτε ακόμα Χοιρινό με κυδώνια και πατάτες λουκούμι
Γίνεται τρυφερό σαν αφρός. Καμία σχέση με τα κλασσικά τηγανιτά συκώτια που δοκιμάζουμε εδώ και χρόνια. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για Μαλακό τηγανιτό συκώτι από μοσχάρι
Καταρχάς πρέπει να πάρουμε από τον χασάπη της εμπιστοσύνης μας καλό συκώτι μοσχαρίσιο. Το κόβουμε σε δύο φέτες όμορφα κομμένες ή ακόμη καλύτερα, ζητάμε από τον χασάπη μας να το κόψει, που είναι και επαγγελματίας. Βάζουμε λοιπόν το συκώτι μας σε ένα μπολ με το ένα φλιτζάνι ξύδι.
Αφήνουμε το συκώτι στο ξύδι για μία ώρα. Αφού περάσει η μία ώρα το βγάζουμε από το ξύδι και το σκουπίζουμε με λίγο χαρτί κουζίνας. Γεμίζουμε ένα πιάτο με αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλευρώνουμε καλά τις φέτες του συκωτιού και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Τότε τηγανίζουμε το συκώτι μας για 2 λεπτά, από την κάθε μεριά. Βγάζουμε το συκώτι από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε αλάτι, τον χυμό μισού λεμονιού, το ξύδι, το δενδρολίβανο και περιχύνουμε με λίγο λάδι από αυτό που τα τηγανίσαμε.
Σκεπάζουμε τα συκώτια μας στο μπολ για να πάρουν μυρωδιά από το δενδρολίβανο και το ξύδι. Γίνεται σκέτος αφρός. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Η συνταγή είναι της φίλης μας Giannis Artemis Peteinarakis
και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr