Συνταγή για Maltese bean dip: Μαλτέζικο ντιπ φασολιού. Στη Μάλτα το συγκεκριμένο έδεσμα είναι παραδοσιακό και σερβίρεται με κρακερακια ή ψωμί. Συνήθως φτιάχνεται από φασόλια, κουκιά ή φάβα σε συνδυασμό με σκόρδο και διάφορα μυρωδικά. Εμείς θα το φτιάξουμε με φασόλια. Είναι νηστίσιμο και vegan!
- Φασόλια μαυρομάτικα 400 γραμμάρια
- ντοματίνια 5-6
- πιπεριά Φλωρίνης 1-2
- άνηθος 1/2 ματσάκι
- μαιντανος 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση Ιμαλαίων
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
Υλικά
Δείτε ακόμα Φλογέρες με ντιπ γιαουρτιού
Σήμερα θα κάνουμε ένα γευστικό τουλάχιστον ταξίδι στη Μάλτα και θα δοκιμάσουμε Maltese bean dip. Είναι ένα παραδοσιακό μαλτέζικο ντιπ με φασόλια και είναι ό,τι πρέπει για τα κρακεράκια μας ή το ξεροψημένο ψωμί μας. Ένα ντιπ που δεν πρέπει να λείπει από καμία πιατέλα με μεζεδάκια. Είναι νηστίσιμο και vegan!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Maltese bean dip: Μαλτέζικο ντιπ φασολιού:
Εκτέλεση για την Maltese bean dip: Μαλτέζικο ντιπ φασολιού:
Έχουμε μουλιάσει από το προηγούμενο βράδυ τα μαυρομάτικα φασόλια. Το επόμενο πρωί τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και πάλι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Δείτε ακόμα Μακαρονοσαλάτα με σώς γιαουρτιού και αυγά
Σε ένα μίξερ βάζουμε τα φασόλια, τα ντοματίνια, την πιπεριά Φλωρίνης, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το αλάτι Ιμαλαίων, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να λιώσουν καλά και να ομογενοποιηθούν. Έτοιμα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρύσα Μπελιά
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr