Συνταγή για Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο για το ολοήμερο που θα ξετρελάνουν τα παιδιά!Ακόμη και το πιο δύσκολο παιδί στο φαγητό δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα πιάτο ζεστά και λαχταριστά γιουβαρλάκια.
- κιμάς μοσχαρίσιος 650 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- καρότο 1 μικρό
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός
- άνηθος 3-4 κλαδάκια ψιλοκομμένος
- ασπραδια 2
- ρυζι 1,5 φλιτζάνι του καφέ πλυμένο Καρολίνα
Υλικά
- πατατες 1
- καρότο 1
- νερό Περίπου 4 ποτήρια του νερού
- αλατι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι
- κρόκο Κοζάνης 1 μικρό φακελάκι σκόνη
Για την σούπα
- κρόκους αυγού 2
- κορν φλαουρ 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας
- λεμονι Χυμό από 2
Για το αυγολέμονο
- άνηθος Κατά βούληση ψιλοκομμένος
Για το σερβίρισμα
Φταίει που του θυμίζουν λίγο κεφτεδάκια μέσα σε σούπα κι έτσι τους δίνουν μία ευκαιρία. Αν θέλετε λοιπόν ένα μαμαδίστικο και θρεπτικό φαγάκι για το ολοήμερο αυτά τα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο είναι το κάτι άλλο.
Μην ξεχάσετε την φέτα και λίγο χωριάτικο ψωμί για να τα απολαύσει το παιδί όπως θα έπρεπε. Εκτός όμως από το ολοήμερο, τώρα που πέφτουν οι θερμοκρασίες και ξεκινούν τα πρωτοβρόχια αυτά τα γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα βροχερό φθινοπωρινό μεσημέρι με ένα ποτήρι κρασάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο για το ολοήμερο
Εκτέλεση για τον κιμά στα γιουβαρλάκια
Σε μία λεκάνη βάζουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Περνάμε από το μούλτι το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζουμε και αυτά στην λεκάνη με τον κιμά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον ξερό δυόσμο, τον ψιλοκομμένο άνηθο, τα ασπράδια του αυγού και το πλυμένο ρύζι Καρολίνα.
Ζυμώνουμε τον κιμά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και στην συνέχεια πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας. Αφού τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα ξεκινάμε να μαγειρεύουμε την σούπα μας.
Εκτέλεση για την σούπα στα γιουβαρλάκια
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την πατάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια όπως επίσης και το καρό κομμένο σε ροδέλες. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά. Στην συνέχεια βάζουμε τα γιουβαρλάκια και ξαφρίζουμε όποτε χρειάζεται.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κρόκο Κοζάνης και βράζουμε περίπου μισή ώρα. Σβήνουμε την φωτιά μετά το μισάωρο και αφήνουμε να σταθεί για περίπου 10 λεπτά η σούπα μας. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Εκτέλεση για το αυγολέμονο στα γιουβαρλάκια
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός τους κρόκους αυγών μαζί με το κορν φλάουρ και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε αργά στο μείγμα με τους κρόκους 2 κουτάλες από τον ζωμό στην κατσαρόλα χρησιμοποιώντας την κουτάλα που σερβίρουμε την σούπα.
Δείτε ακόμα Γιουβαρλάκια με τόνο
Βάζουμε το μείγμα του αυγολέμονου τούμπα στην κατσαρόλα, κουνάμε την κατσαρόλα δεξιά και αριστερά, βράζοντας παράλληλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και να δέσει το αυγολέμονο με την σούπα. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και απολαμβάνουμε.
Tips για τα Μαμαδίστικα γιουβαρλάκια με πηχτό αυγολέμονο για το ολοήμερο
Ο κρόκος Κοζάνης είναι αλλιώς το σαφράν και είναι μπαχαρικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους