Συνταγή για Μαμαδίστικες φακές χυλωμένες απίθανες. Φτιάξτε τες ακριβώς έτσι και δεν θα σταματήσετε στο ένα πιάτο με τίποτα !!!
Οι πολτοποιημένες πατάτες μαζί με τα πολτοποιημένα καρότα που δεν τα καταλαβαίνει κανείς και αυτό το ελάχιστο μυρωδάτο κύμινο δίνουν απίστευτη γεύση !!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις πιο Μαμαδίστικες φακές χυλωμένες
Υλικά
500 γραμ.φακές
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
2 κρεμμύδια μέτρια πολτοποιημένα
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένα
1 κύβο λαχανικών σπιτικό συνταγή εδώ
αλάτι πιπέρι
1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτες
3-4 φύλλα δάφνη
3 καρότα μέτρια πολτοποιημένα
1 πατάτα μέτρια πολτοποιημένη
1/2 κούπας τσαγιού ελαιόλαδο
1 τσιμπιά κίμινο —ναι κύμινο -απίστευτη γεύση!!
καλό μηλόξυδο για το σερβίρισμα
Τι κάνουμε
Πλένουμε καλά τις φακές και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει αρκετά.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λάδι όπως κύβο,δάφνη,ντομάτες τριμμένες,πελτέ,κύμινο,πελτές ,καρότα,πατάτες,κρεμμύδια και σκόρδα.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά προσθέτουμε και το λάδι και συνεχίζουμε για λίγο ακόμα το μαγείρεμα με ανοιχτό καπάκι να δέσουν οι φακές μην βγούν νερουλές,Αν χρησιμοποιήσετε καλές φακές σε 35 λεπτά θα είναι έτοιμες
Σερβίρουμε με μηλόξυδο και ειλικρινά δεν υπάρχει η γεύση τους θα με θυμηθείτε !! Καλή σας όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ