Κοτόπουλο στιφάδο όλο γεύση και αρώματα! Οικογενειακό φαγητό που αρέσει σε όλους!! Θα γλύφουν τα δάχτυλά τους!!
- κοτόπουλο 1 κιλό η 3 μπούτια
- λουκάνικο 1 μοσχαρίσιο
- κρεμμυδι 1 κιλό πέρλες
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- κρασι 1 ποτήρι
- ξύδι 2 κουταλιές σούπας
- μελι 2 κουταλιές
- ντοματα 1 μεγάλη
- δάφνη 2 φύλλα
- μπαχάρι 5 μπιλίτσες
- πιπέρι μερικούς κόκκους
- αλατι κατά προτίμηση
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά
Υλικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω το κοτόπουλο καλά και κόβω τα μπούτια στη μέση και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας.
Σε κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και αφού κάψει καλά σοτάρω το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από τις δύο πλευρές σβήνω με κρασί.
Μόλις εξατμιστεί βγάζω το κοτόπουλο και σοτάρω τα κρεμμύδια τα βγάζω σε ένα σκεύος και ξαναβάζω το κοτόπουλο στην κατσαρόλα προσθέτω το ξύδι το μέλι και μετά τη ντομάτα τη δάφνη το μπαχάρι το.πιπέρι την πάπρικα και αλάτι και 1 ποτήρι νερό χαμηλώνω και βράζω το κοτόπουλο με σκεπασμένο το καπάκι 30 λεπτά προσθέτω στο μισάωρο και τα κρεμμύδια και τα βράζω αλλά 25 λεπτά μην βάζετε πολύ νερό γιατί βγάζουν και τα κρεμμύδια με μέτρο για να δέσει καλά η σάλτσα του φαγητού.
Από χρυσές συνταγές .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Πηγή: mageirikhkaisuntages.blogspot.comΕιδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια