Μαμαδίστικο αρνάκι γιουβέτσι γεμάτο αρώματα από κανέλα, και γαρίφαλο που θα σας ξετρελάνει με την υπεροχή γεύση του. Ένα εύκολο και πεντανόστιμο φαγητό που θυμίζει μανούλα και ξυπνάει μνήμες από τα παιδικά μας χρονιά. Ποιος άλλωστε θα πει όχι σε ένα αχνιστό πιάτο με αρνάκι γιουβέτσι, με μελωμένο κριθαράκι μέσα σε πλούσια δεμένη σάλτσα ντομάτας.
Είναι ένα κλασικό φαγητό που δεν λείπει από κανένα οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι. Φτιάξτε το είναι ιδανικό για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια ή τους καλεσμένους σας.
Εκτέλεση
Πλένω καλά το κρέας και το βάζω στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μαζί με το ελαιόλαδο, το πιπέρι, το αλάτι, το νερό, την κανέλα, τα γαρίφαλα, το κρεμμύδι, τον σπιτικό χυμό ντομάτας και λίγο πελτέ. Το ελέγχω κατά διαστήματα και αν χρειαστεί συμπληρώνω νερό για να μην ξεραθεί το αρνάκι μας. Όταν το κρέας μαλακώσει αρκετά προσθέτω ζεστό νερό και ρίχνω μέσα το κριθαράκι. Όταν τραβήξει όλο το νερό το ξανά ελέγχω και αν θέλει κι άλλο ψήσιμο προσθέτω λίγο ακόμα ζεστό νερό. Καλή επιτυχία. Και καλή όρεξη.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Georgia Korda