Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με κρέμα ανανά. Ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με κρέμα ανανά σιροπιασμένες φρυγανιές και σαντιγί.
- φρυγανιά 160 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 1 κιλό πλήρες
- κορν φλαουρ 110 γραμμάρια
- ζαχαρη 220 γραμμάρια κρυσταλλική
- κρόκους αυγού 4
- ζελέ 1 φάκελο ανανά
- νερό 115 γραμμάρια βραστό
Για την Κρέμα Ανανά
- κρεμα γαλακτος 350 γραμμάρια 35 %
- ζάχαρη άχνη 100 γραμμάρια
Για την Σαντιγί
- ανανας 15-20 κομμάτια φρέσκος
Για την διακόσμηση
Αν ψάχνετε ένα ανάλαφρο γλυκό ψυγείου με έντονο άρωμα και γεύση ανανά, αφού είναι ένα σούπερ καλοκαιρινό φρούτο τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο γλυκό ψυγείου με κρέμα ανανά, σιροπιασμένες φρυγανιές από ένα πανεύκολο σιρόπι και σπιτική σαντιγί από κρέμα γάλακτος και άχνη ζάχαρη.
Είναι ένα γλυκό ψυγείου με κρέμα ανανά ελαφρύ και δροσερό που μπορούμε να το φτιάξουμε ακόμη και σαν τούρτα γενεθλίων. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και είναι μία καλή επιλογή ακόμη και για εκείνες κι εκείνους που είναι αρχάριοι στην κουζίνα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με κρέμα ανανά
Εκτέλεση για την βάση και το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την βανίλια και βράζουμε το σιρόπι μας για 2 λεπτά από την στιγμή που ξεκινά ο βρασμός. Παίρνουμε ένα ταψί 3625 και στρώνουμε τις φρυγανιές μας.
Αν χρειαστεί σπάμε μερικές φρυγανιές για να καλυφθούν τα κενά. Αφού το σιρόπι μας είναι έτοιμο σιροπιάζουμε λίγο λίγο τις φρυγανιές χρησιμοποιώντας μία κουτάλα για σούπα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι ανακατεύουμε την ζάχαρη με τους κρόκους των αυγών και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν χρειαστεί μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ζεστό φρέσκο γάλα από την κατσαρόλα γιατί μας βοηθάει στο ανακάτεμα.
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε ένα φακελάκι ζελέ σε σκόνη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Μόλις το γάλα ζεσταθεί αρκετά ρίχνουμε μία ποσότητα γάλακτος στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε για να πάρουν θερμοκρασία. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μέχρι να γίνει βελούδινη. Μόλις η κρέμα μας πήξει και γίνει βελούδινη ρίχνουμε το μείγμα με το νερό και το ζελέ στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με καραμέλα και ακόμη 2 υλικά
Αφού η κρέμα είναι έτοιμη και ενσωματωθεί πλήρως το ζελέ στην κρέμα, απλώνουμε την κρέμα μας στις φρυγανιές. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Εκτέλεση για την σαντιγί
Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Την μισή ποσότητα την απλώνουμε πάνω από το παγωμένο μας γλυκό και την υπόλοιπη αν θέλουμε την βάζουμε σε κορνέ για να φτιάξουμε σχέδια.
Φτιάχνουμε σχέδια με το κορνέ και διακοσμούμε με φρέσκο ανανά. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η σαντιγί καλά και σερβίρουμε.
Tips για το Μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου με κρέμα ανανά
Μπορούμε να βάλουμε και έτοιμη σαντιγί σε σακουλάκι. Η διακόσμηση μπορεί να γίνει με υλικά της αρεσκείας μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκο ανανά ή ανανά σε κονσέρβα.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή