Παραδοσιακό μαμαδίστικο κέικ βανίλια κακάο για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας, να το απολαύσουμε σαν πρωινό αλλά και για να το προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.
- ζαχαρη 2 κούπες
- ηλιέλαιο 1 κούπα
- αυγα 4
- βανίλια 2
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κούπες περίπου
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Το κέικ είναι από τα γλυκά που στην Ελλάδα το φτιάχνουμε πολύ συχνά και το απολαμβάνουμε σε κάθε περίσταση. Με τον καφέ το πρωί, με τον καφέ μας γενικότερα, σαν απογευματινό γλυκό, σαν κολατσιό στην δουλειά αλλά και για να τρατάρουμε τους καλεσμένους και τους επισκέπτες μας.
Δείτε ακόμα Αφράτο κέικ με μέλι και σιμιγδάλι χωρίς ζάχαρη
Υπάρχουν πολλά και πρωτότυπα κέικ για να δοκιμάσεις που φυσικά όλα είναι πεντανόστιμα και έχουν την δική τους χάρη. Επειδή όμως εμείς αγαπάμε τις παραδοσιακές γεύσεις, είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας την δική μας συνταγή για μαμαδίστικο κέικ με βανίλια και κακάο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μαμαδίστικο κέικ βανίλια κακάο
Εκτέλεση για το μαμαδίστικο κέικ βανίλια κακάο
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη και το ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν κρέμα και αν αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιας, το μπέικιν πάουντερ, το στραγγιστό γιαούρτι και τος αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να απορροφηθεί πλήρως το αλεύρι. Χωρίζουμε το μείγμα στα δύο. Στο δεύτερο μείγμα προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε εναλλάξ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ το λευκό μείγμα και το σοκολατένιο μείγμα.
Δείτε ακόμα Πορτοκαλένιο κέικ με υπέροχο γλάσο
Ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 1 ώρα, ανάλογα και τον φούρνο. Μπορούμε να κάνουμε το κόλπο με το μαχαίρι. Αν στην 1 ώρα βγει καθαρό, είναι έτοιμο.
Tips για το μαμαδίστικο κέικ βανίλια κακάο
Αντί για κακάο μπορούμε να βάλουμε φρούτα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Sunday Lous
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr