Close
κοκκινιστό-μοσχαράκι-με-πουρέ πατάτας-συνταγή-

Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ .Συνταγή για μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ ,φρέσκια ντομάτα και κόκκινο κρασί συνοδευόμενο από βελούδινο πουρέ πατάτας με κρέμα γάλακτος.

Σήμερα ετοιμάσαμε για εσάς ένα φαγάκι σπέσιαλ που όχι μόνο μπορεί να απογειώσει το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά μπορείτε να το φτιάξετε σε οποιοδήποτε επίσημο τραπέζι επιθυμείτε! Μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ , μπαχάρι φύλλα δάφνης, κανέλα, κόκκινο κρασί, σκόρδο, τριμμένη ντομάτα και πελτέ ντομάτας.

Αυτό το Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ  θα είναι υπέροχο με έναν ξεχωριστό πουρέ με κρέμα γάλακτος και βούτυρο για πλούσια γεύση. Είναι ένα φαγητό που θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι. Το μοσχάρι σιγοψήνεται στην κατσαρόλα και γίνεται σκέτο λουκούμι ενώ ο πουρές είναι τόσο βελούδινος και νόστιμος που το απογειώνει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ:

Μαμαδίστικο -μοσχάρι -κοκκινιστό- με- πουρέ-

Μοσχάρι κοκκινιστό για σήμερα. Άλλος το θέλει με πατάτες τηγανιτές, άλλος με μακαρόνια και άλλος με πουρέ ή ρύζι. Ένα όμως είναι σίγουρο… το μοσχαράκι λιώνει στο στόμα.

Εκτέλεση για το μοσχάρι

Στην αρχή σοτάρουμε το μοσχάρι από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Έπειτα το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε στο σκεύος λίγο ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν.

Έπειτα τρίβουμε με μία κουτάλα στον πάτο της κατσαρόλας τον πελτέ ντομάτας. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα και το μπαχάρι και βάζουμε και πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το κόκκινο κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, την ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το βραστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1μιση ώρα και λίγο παραπάνω, μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας.

Εκτέλεση για τον πουρέ

Αρχικά πλένουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα που έβρασαν.

Δείτε ακόμα Μοσχάρι Köttgryta

Λιώνουμε τις πατάτες και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Προσθέτουμε το πιπέρι και αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.

Tips για το Μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστόμε πουρέ

Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να βάλουμε φρέσκο γάλα. Ίσως χρειαστεί παραπάνω από 500 ml νερού. Μπορεί να χρειαστεί να βάλουμε λίγη επιπλέον κρέμα γάλακτος στον πουρέ.

Μαμαδίστικο -μοσχάρι -κοκκινιστό- με- πουρέ-

Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Instasuntages

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr