Συνταγή για μαμαδίστικο παστίτσιο. Συνταγή για παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, φέτα και βελούδινη συνταγή, σαν αυτό που μας έφτιαχνε η μαμά και η γιαγιά μας για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για το ταπεράκι στο ολοήμερο ή τον παιδικό σταθμό. Πανεύκολο, με όλα τα μυστικά της ελληνικής κουζίνας, θα μοσχοβολήσει το σπίτι σας. Μία συνταγή της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου.
- μακαρονια 1 συσκευασία Νο2
- ελαιολαδο 5-6 κουταλιές της σούπας
- φέτα 100 γραμμάρια τριμμένη
- κεφαλοτύρι 3 χούφτες τριμμένο
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 700 γραμμάρια
- σάλτσα ντομάτας 200 ml
- κρεμμυδι 2 ξερά
- σκορδο 1 σκελίδα
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δάφνη 1 φύλλο
- μαιντανος 1 κουταλιά της σούπας
- μπαχάρι 2 κόκκοι
Για τον κιμά
- Γάλα φρέσκο 1μιση λίτρο
- αυγα 2
- κύβος κότας 1
- κορν φλαουρ 7 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- βουτυρο 1 κύβος
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- κεφαλοτύρι 1 χούφτα τριμμένο
Για τη μπεσαμέλ
Παστίτσιο με αφράτη και κρεμουλιαστή κρέμα
Ωραίοι οι πειραματισμοί και οι νέες γεύσεις στη κουζίνα αλλά μερικές φορές κι εμείς και τα παιδιά μας έχουμε ανάγκη από λίγη παράδοση. Σήμερα λοιπόν φτιάχνουμε παστίτσιο με χοντρό μακαρόνι, βελούδινη μπεσαμέλ και κιμά, όπως το έφτιαχνε η μαμά και η γιαγιά μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το μαμαδίστικο παστίτσιο:
Εκτέλεση για το μαμαδίστικο παστίτσιο
Αρχικά βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας και φέτα τριμμένη και ανακατεύουμε. Κάνουμε τον κιμά βάζοντας λίγο ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι. Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τον κιμά μέχρι να γίνει ο κιμάς γκρι.
Βάζουμε την σάλτσα ντομάτας, το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το φύλλο δάφνης και τον μαϊντανό. Στο τέλος βάζουμε και τους κόκκους μπαχάρι και βράζουμε μέχρι να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Φτιάχνουμε την μπεσαμέλ βάζοντας το φρέσκο γάλα, τα αυγά και τον κύβο κότας να κάψουν.
Παστίτσιο με κοτόπουλο και μανιτάρια
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο φρέσκο γάλα που κρατήσαμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το μοσχοκάρυδο και 1 χούφτα κεφαλοτύρι.
Στρώνουμε λίγο λάδι στο ταψί και ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά, 2 χούφτες τριμμένο κεφαλοτύρι και από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια. Τελειώνουμε με μπεσαμέλ και τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα