Close
Μανιτάρια κοκκινιστά_με κρεμμύδια_

Υπέροχη συνταγή για μανιτάρια κοκκινιστά με κρεμμύδια για στιφάδο για τους vegan και όχι μόνο!

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να γίνουν είτε vegan είτε χορτοφάγοι για τους δικούς τους λόγους. Γι’ αυτό και οι vegan συνταγές όπως είναι η Vegan μερέντα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη (βίντεο) κάνουν πάταγο.

Αν σας αρέσει το στιφάδο αλλά γίνατε vegan και φοβάστε ότι θα το νοσταλγήσετε, ήρθε η στιγμή να δοκιμάσετε αυτά τα μανιτάρια κοκκινιστά με κρεμμύδια που μοιάζουν με στιφάδο. Με κόκκινη σαλτσούλα, πολλά μυρωδικά και σβησμένα με κρασί αυτά τα κοκκινιστά μανιτάρια θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας.

Δείτε ακόμα Μανιτάρια πλευρώτους με λεμόνι και μουστάρδα

Μπορεί να είναι μία vegan συνταγή όμως μπορούν να την απολαύσουν φυσικά όλοι. Είναι μία πανεύκολη συνταγή με οικονομικά υλικά που μπορείτε να την απολαύσετε σκέτη ή και με τηγανιτές πατάτες ή ριζότο. Αξίζει να την δοκιμάσετε. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:

Εκτέλεση

Στην αρχή παίρνουμε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το σκόρδο και ξεκινάμε να τα σοτάρουμε. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, κομμένα στα τέσσερα ή και ολόκληρα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια για στιφάδο ξεφλουδισμένα και ολόκληρα.

Σβήνουμε το φαγητό μας με λευκό κρασί. Αφού φύγουν όλα τα υγρά και εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το γαρίφαλο, τα φύλλα δάφνης και το ξύλο κανέλας. Κουνάμε την κατσαρόλα μας για να μην μας λιώσουν τα κρεμμύδια κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μανιτάρια κοκκινιστά_με κρεμμύδια_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κυριακή Νικολακοπούλου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr