ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ … 🙂 !
Συνταγή από τήν ΛΕΥΚΑΔΑ – ΕΠΤΑΝΗΣΑ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15′
ΨΗΣΙΜΟ: 50′ μέ 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα
1 φλ. τού καφέ λάδι
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες καί τριμμένες στόν τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. χυμό λεμονιού
Λίγο δεντρολίβανο
Αλάτι & πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Σοτάρετε σέ κατσαρόλα τά κρεμμύδια μέ τό λάδι.
Προσθέτετε τίς ντομάτες τριμμένες, τό σκόρδο, τό δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό καί τά σιγοβράζετε.
2) Σκουπίζετε καλά τά μανιτάρια καί τά κόβετε σέ 2 ή 3 φέτες καί τά περιχύνετε μέ τόν χυμό λεμονιού. Τά αφήνετε γιά 10 λεπτά καί τά προσθέτετε στήν κατσαρόλα.
3) Τά σιγοβράζετε, μέχρι νά μαλακώσουν καί νά μείνουν μέ λίγη σάλτσα.
Αφού κρυώσουν λίγο, σερβίρετε καί απολαμβάνετε.
Από την Καταπληκτική σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους