Μία πρωτότυπη μανιταρόπιτα με ανθότυρο που θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και μπορείτε να την φτιάξετε και για κολατσιό. Πίτα μισή με μανιτάρια και μισή με ανθότυρο που θα σας ενθουσιάσει.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 2 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- νερό 350 ml περίπου
Υλικά
Η κουζίνα θέλει φαντασία και μεράκι και έχουμε μπόλικο και από τα δύο. Γι’ αυτό και όταν βρήκαμε τυχαία στο διαδίκτυο αυτή την συνταγή είπαμε “θα την φτιάξουμε”. Την φτιάξαμε και σίγουρα δεν το μετανιώσαμε. Μία δοκιμή θα πείσει κι εσάς.
Δείτε ακόμα Αφράτη τυρόπιτα με αυγά και γάλα
Μία υπέροχη πίτα με τραγανό σπιτικό φύλλο και γεμισμένη μισή με μανιτάρια και μισή με ανθότυρο και μυζήθρα. Ουσιαστικά δύο πίτες σε μία, με γεύσεις που σε συναρπάζουν και καλύπτουν όλα τα γούστα. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκη όμως είναι πανεύκολη.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μανιταρόπιτα με ανθότυρο
Εκτέλεση για την ζύμη στη μανιταρόπιτα με ανθότυρο
Σε μία λεκάνη βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι. Ξεκινάμε να προσθέτουμε νερό και να ζυμώνουμε παράλληλα και σταματάμε να προσθέτουμε νερό όταν πάρουμε μία μέτρια ζύμη. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια, αφού θα χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο ταψί της κουζίνας αργότερα.
Εκτέλεση για την γέμιση με τα μανιτάρια στη πίτα μισή με μανιτάρια και μισή με ανθότυρο
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα κομμένη σε μικρά κομμάτια, το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μείνει η γέμιση μόνο με το λαδάκι της. Στο τέλος βάζουμε το τριμμένο γκούντα, ανακατεύουμε και αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει.
Εκτέλεση για την μανιταρόπιτα με ανθότυρο
Αρχικά ανακατεύουμε την τριμμένη μυζήθρα με το ανθότυρο το οποίο το έχουμε θρυμματίσει με τα χέρια μας. Παίρνουμε τα μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε τρία τρία σε πιτούλες στην αρχή, βάζοντας ανάμεσα βιτάμ. Τα αφήνουμε λίγο στην άκρη και στη συνέχεια τα ανοίγουμε κάνοντας 5 φύλλα.
Δείτε ακόμα Μανιταρόπιτες με φύλλο σφολιάτας
Στρώνουμε ένα φύλλο στο ταψί, το λαδώνουμε, στη μισή μεριά βάζουμε την γέμιση από τα μανιτάρια κρύα και στην άλλη μισή την γέμιση με το ανθότυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα. Λαδώνουμε με ελαιόλαδο την πίτα και την κόβουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου, στις αντιστάσεις, πάνω κάτω.
Tips για την μανιταρόπιτα με ανθότυρο
Αν θέλετε να την φτιάξετε για παιδιά το κρασί μπορείτε να το παραλείψετε. Επίσης βάλτε λιγότερα πιπεριά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή