Close

Μαργαρίτα μπριός με κρέμα και μήλα

Μαργαρίτα-μπριός-με κρέμα-και μήλα-συνταγή-

Συνταγή για σπιτικά μπριός σκέτο βαμβάκι γεμισμένα με κρέμα και φέτες σιροπιασμένου μήλου. Τα πιο αφράτα γλυκά ψωμάκια σε σχήμα μαργαρίτας με μαρμελάδα μήλου και ινδοκάρυδο για το απογευματινό.

    Για το άλειμμα

  • μαρμελάδα 3-4 κουταλιές της σούπας μήλο

Μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς αυγά για παιδάκια με αλλεργίες

Τόσο το Φθινόπωρο όσο και τον Χειμώνα τα μήλα τα βρίσκουμε σε κάθε μανάβικο και είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα της σεζόν. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε ψωμάκια μπριός, γεμισμένα με κρέμα και μήλα για το απογευματινό μας καφεδάκι ή ακόμη και για ένα…χορταστικό πρωινό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μαργαρίτα μπριός με κρέμα και μήλα:

Μαργαρίτα-μπριός-με κρέμα-και μήλα-συνταγή-

Εκτέλεση

Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τη βανίλια, ένα αυγό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε.  Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ζυμώνουνε ελαφρώς.

Ρίχνουμε και το μαλακό βούτυρο και ζυμώνουνε ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα. Για την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε καλά το αυγό, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα.

Μαργαρίτα-μπριός-με κρέμα-και μήλα-συνταγή-

Βάζουμε το μείγμα της κρέμας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με την ζάχαρη και τις φέτες λεμόνι. Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.

Γεμιστό Μπριός με Νουτέλα – Αφράτο σαν βαμβάκι

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά και έπειτα τα αφαιρούμε σε χαρτί κουζίνας.
Αφού περάσει η ώρα παίρνουμε την ζύμη μας, την ζυμώνουνε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε οχτώ μέρη.

Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι σε σχήμα μαργαρίτας με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη να φουσκώσουν. Με το πάτο ενός ποτηριού πατάμε τα μπαλάκια στη μέση ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα.

Μαργαρίτα-μπριός-με κρέμα-και μήλα-συνταγή-

Γεμίζουμε κάθε βαθούλωμα με κρέμα και τοποθετούμε σε αυτά κυκλικά τις φέτες μήλου. Βάζουμε κρέμα και στα κενά που δημιουργούνται μεταξύ κεντρικού κομματιού και των υπολοίπων. Αλείφουμε την ζύμη με ελαφρώς χτυπημένο αυγό στο οποίο προσθέσαμε και ένα 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα.

Μηλόπιτα σουφλέ

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το μπριός από τον φούρνο, αλείφουμε την ψημένη ζύμη με μαρμελάδα μήλο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.

Μαργαρίτα-μπριός-με κρέμα-και μήλα-συνταγή-

Tips

Μπορούμε αντί για μαρμελάδα μήλο να βάλουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει.

Μαργαρίτα-μπριός-με κρέμα-και μήλα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr