Συνταγή για σπιτικά μπριός σκέτο βαμβάκι γεμισμένα με κρέμα και φέτες σιροπιασμένου μήλου. Τα πιο αφράτα γλυκά ψωμάκια σε σχήμα μαργαρίτας με μαρμελάδα μήλου και ινδοκάρυδο για το απογευματινό.
- Γάλα φρέσκο 150 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1 κάψουλα
- αυγα 1
- λεμονι Ξύσμα από 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας μαλακό
Υλικά
- αυγα 1
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- βανίλια 2 κάψουλες
- κορν φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- Γάλα φρέσκο 300 ml
Για την κρέμα
- μηλα 2
Για τη γέμιση
- αυγα 1-2
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το άλειμμα
- μαρμελάδα 3-4 κουταλιές της σούπας μήλο
Για το άλειμμα
- ινδοκαρυδο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς αυγά για παιδάκια με αλλεργίες
Τόσο το Φθινόπωρο όσο και τον Χειμώνα τα μήλα τα βρίσκουμε σε κάθε μανάβικο και είναι από τα πιο νόστιμα φρούτα της σεζόν. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε ψωμάκια μπριός, γεμισμένα με κρέμα και μήλα για το απογευματινό μας καφεδάκι ή ακόμη και για ένα…χορταστικό πρωινό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μαργαρίτα μπριός με κρέμα και μήλα:
Εκτέλεση
Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τη βανίλια, ένα αυγό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, στο οποίο έχουμε προσθέσει το αλάτι. Προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ζυμώνουνε ελαφρώς.
Ρίχνουμε και το μαλακό βούτυρο και ζυμώνουνε ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα. Για την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε καλά το αυγό, την ζάχαρη, τις βανίλιες και το κορν φλάουρ και στη συνέχεια ρίχνουμε και ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα.
Βάζουμε το μείγμα της κρέμας σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει. Για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 10 λεπτά το νερό με την ζάχαρη και τις φέτες λεμόνι. Πλένουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Γεμιστό Μπριός με Νουτέλα – Αφράτο σαν βαμβάκι
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά και έπειτα τα αφαιρούμε σε χαρτί κουζίνας.
Αφού περάσει η ώρα παίρνουμε την ζύμη μας, την ζυμώνουνε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε οχτώ μέρη.
Τα πλάθουμε σε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι σε σχήμα μαργαρίτας με λίγη απόσταση μεταξύ τους. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη να φουσκώσουν. Με το πάτο ενός ποτηριού πατάμε τα μπαλάκια στη μέση ώστε να δημιουργηθεί ένα βαθούλωμα.
Γεμίζουμε κάθε βαθούλωμα με κρέμα και τοποθετούμε σε αυτά κυκλικά τις φέτες μήλου. Βάζουμε κρέμα και στα κενά που δημιουργούνται μεταξύ κεντρικού κομματιού και των υπολοίπων. Αλείφουμε την ζύμη με ελαφρώς χτυπημένο αυγό στο οποίο προσθέσαμε και ένα 1 κουταλάκι του γλυκού γάλα.
Μηλόπιτα σουφλέ
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε το μπριός από τον φούρνο, αλείφουμε την ψημένη ζύμη με μαρμελάδα μήλο και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
Tips
Μπορούμε αντί για μαρμελάδα μήλο να βάλουμε όποια μαρμελάδα μας αρέσει.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Anestaki
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Έσπασε το νύχι: Nail Artists σας δείχνουν πως να το διορθώσετε στο σπίτι χωρίς την βοήθεια ειδικού
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο